Nya rehabprogrammet Behandlingen – allt om kändisarna som medverkar

Jackie Ferm, Ola Rapace, Angelina Dehn, Håkan Hallin, Andreas Kleerup, Lancelot Hedman

Jackie Ferm, Ola Rapace, Angelina Dehn, Håkan Hallin, Andreas Kleerup, Lancelot Hedman. Foto: discovery+.

Sex svenska kändisar delar med sig öppet och ärligt av sin beroendeproblematik i nya programmet Behandlingen, som har premiär på Kanal 5 och discovery+ den 27 oktober.

Här är allt vi vet om programmet, kändisarna som ska få hjälp och experterna som är där för att hjälpa dem ur sitt missbruk.

Behandlingen – det handlar programmet om

Under tre veckor i avskildhet på en skärgårdsö, kommer de svenska kändisarna att genomgå individuellt anpassade medicinska och terapeutiska behandlingar, sammansatta och ledda av några av Sveriges främsta och mest erfarna beroendeläkare och terapeuter.

Som tittare utlovas man få höra öppna och ärliga känslor och upplevelser kopplat till de intagnas missbruk, och förhoppningen med programmet menar man är att bryta tabut kring den växande folksjukdomen.

Experterna som ska hjälpa kändisarna är:

  • Tobias Sahlin, leg. psykoterapeut
  • Ingemar Sköld, psykiatriker och beroendeläkare
  • Lena Tolvers, alkohol- och drogterapeut
  • Carlos Stråberg Romero, hälsocoach och fys-tränare

Allt om kändisarna i Behandlingen

1. Jackie Ferm

Jackie Ferm

Jackie Ferm, 31, är dotter till en av Sveriges mest ökända brottslingar, Lars-Inge Svartenbrandt, senare Lars Ferm, vilket gjort att hennes liv på olika sätt bevakats i media. Uppväxten har varit trasslig till följd av detta, och medan pappa satt i fängelse så slussades hon mellan jour-, behandlings- och fosterhem.

Idag jobbar hon som undersköterska men hon har också skrivit en bok samt haft mindre skådespelarroller. Hon medverkade och vann också Paradise Hotel säsong tre. I ett pressmeddelande från kanalen säger hon så här om sin medverkan:

– Det här är det bästa och det värsta jag har varit med om, och det modigaste jag någonsin gjort.

Instagram: @jackieferm

2. Angelina ”Ängie” Dehn

Angelina Dehn

Ängie, 26, är en svensk pop och trap-hopartist med nästan 200 000 lyssningar i veckan på Spotify. Hon har i sin musik och via sina sociala kanaler varit öppen med sin bisexualitet samt att ha kämpat med add, borderline och psykisk ohälsa under hela sin ungdom.

Hon mådde vid ett tillfälle så dåligt att hon ska ha försökt ta sitt liv, och idag behandlar hon sin psykiska ohälsa med cannabis och är drivande i frågan om legalisering. Innan hon kunde fokusera helt på musiken, vilket hon gjort sedan 2018, jobbade hon bland annat som bartender och förskolelärare.

Instagram: @fuckingangie

3. Ola Rapace

Ola Rapace
a

Ola Rapace, 49, är en svensk skådespelare som synts i över 50 serie- och filmtitlar. Hans skådespelarinsats uppmärksammades först i Lukas Moodysons film Tillsammans från 2000 och stora genombrottet kom sen att bli i tv-serien Tusen Bröder från 2002. Mellan 2001 och 2011 var han gift med Noomi Rapace vem han också har en son med.

Sen innan hade han en dotter med skådespelaren Malin Morgan. Han skiljde sig nyss från Sonja Jawo, som han varit gift med sen 2015. I självbiografin Romeo: (min flykt i fem akter) från 2020 har Ola Rapace talat öppet om en tillvaro som kantats mycket av ytliga relationer, droger och sprit.

Instagram: @rapaceola

4. Lancelot Hedman Graaf

Lance Hedman

Lancelot ”Lance” Hedman Graaf, 21, är barn till Magnus Hedman och Magdalena Graaf. Lance tävlar i thaiboxning samt är låtskrivare och influencer. Mellan 2018 och 2018 gjordes tre säsonger av hans egen tv-serie, som heter Lance vs livet, och sändes på Viafree.

Han har i ett öppet inlägg på Instagram motiverat varför han känner ett behov av att medverka i programmet. I det framgår att han använt olika substanser för att hantera leva med sig själv och klara av dagen. I kommentarsfältet kommenterar pappa Magnus Hedman, vars liv också kantats av en missbruksproblematik, att han är stolt över sin son som tar detta steg.

Instagram: @lancehedmangraaf

Magdalena Graafs son Lancelot talar ut om missbruket

5. Andreas Kleerup

Andreas Kleerup

Andreas Kleerup, 43, är en svensk popmusiker, musikproducent och låtskrivare. Han har en son född 2009 ihop med exflickvännen Sonja Bergren. 2015 medverkande han i Så mycket bättre. Kleerup har tidigare blivit testad positiv för kokain på grammisgalan 2009 och i ett inslag i TV4:s Nyhetsmorgon ska han ha anklagats för att ha medverkat påverkad.

Efter detta har han talat ut om sin missbruksproblematik och motiverar dem till viss del med hans diagnoser, adhd, tourettes och tvångstankar. Han är sen två år tillbaka tillsammans med fotomodellen Erika Johnson.

Instagram:@andreaskleerup

6. Håkan Hallin

Håkan Hallin

Håkan ”Färjan-Håkan” eller ”Baren-Håkan” Hallin, 52, är en tv-personlighet och bartender. Han är mest känd för sin medverkan i dokusåpan Färjan som drog igång 2008. 2000 deltog han i dokusåpan Baren. Han har också försörjt sig som stand-up-komiker och trubadur.

Han har tidigare talat ut öppet om sitt alkoholmissbruk, där han bland annat erkänner en vardag kantad av minnesluckor. Till Hänt Extra ska han tidigare sagt att han gått på några AA-möten nere i Phuket där han har sin egen bar, men att det inte lett till att han kunnat slutat dricka helt.

Instagram: @hakanhallins

8 tecken på att du dricker för mycket alkohol

TV: 5 snackisar från veckan som gått
0:39

Efter reklamen: TV: 5 snackisar från veckan som gått

(0:39)

Slå på ljud

Utvald läsning