Så mycket bättre 2021: Här är alla deltagare och artister

Peter Jöback och pensionat Grå Gåsen på Gotland där Så mycket bättre spelas in.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:27

Efter reklamen: Så mycket bättre 2021 – här är alla artister

(1:27)

Nu har TV4 börjat avslöja vilka artister som kommer att delta i Så mycket bättre-inspelningen på Gotland sommaren 2021. Det första avslöjandet kom i TV4 Nyhetsmorgon den 28 april.

Programmet har varit en riktig tittarsuccé sedan starten 2010, och även om premiär för säsongen 2021 först kommer till hösten på tv, så laddar kanalen upp redan nu. Programmet spelas troligtvis in på pensionat Grå Gåsen på Gotland som vanligt.

Ana Diaz om utmattningen: ”Jag är rädd hela tiden”

De två första att avslöjas är musikalstjärnan Peter Jöback och rapparen Maxida Märak. Sammantaget kommer 13 deltagare att avslöjas under våren. Jöback var egentligen tillfrågad redan till den första säsongen 2010, men det för först 2021 som han får schemat att gå ihop med inspelningarna. kanske tack vare coronapandemin.

– Jag har velat vara med hela tiden, första säsongen fick jag en fråga men då byttes det datum och det var inte helt klart hur programmet skulle se ut, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon onsdagen den 28 april.

Så mycket bättre 2021 – här är alla deltagare

Peter Jöback är med i Så mycket bättre 2021.

Peter Jöback, 50, musikalartist

Peter Jöback är en av våra mest omtyckta svenska röster, som gjort allt från rösten till den tecknade Aladdin-filmen till ljuva sånger i musikalen Kristina från Duvemåla. Han har flera gånger blivit utnämnd till Årets artist, och medverkat i Melodifestivalen två gånger, först 1990 och senast 2010.

2021 fyller stjärnan inte bara 50 år själv, utan firar också 40 år som artist.

– Det känns ganska passande. Jag fyller 50 i år, 40 år i branschen, massor av historier och det här att få träffa och samarbeta och tolka andras låtar. Jag ser fram emot samtalen och att dela erfarenheter, säger han i Nyhetsmorgon om sitt medverkande i Så mycket bättre 2021.

Maxida Märak är med i Så mycket bättre 2021.

Maxida Märak, 32, musiker

Maxida har kämpat för samernas rättigheter och synlighet, och har ofta starka politiska budskap i sina texter. Hon har även setts i film- och tv-produktioner som Martina Haags Glada hälsningar från Missångerträsk samt serien Midnattssol. 2015 var hon en av sommarvärdarna i Sommar i P1, och 2018 uppträdde hon i mellanakten i Melodifestivalens Andra chansen.

Om sitt deltagande i Så mycket bättre 2021 säger hon:

– Jag hoppas verkligen att de läser texterna. Jag skriver allting själv och varje av mina låtar har verkligen en stark bakgrundshistoria, så för mig kommer det bli otroligt att höra vad nån annan läser ut av det.

Siw Malmkvist är med i Så mycket bättre 2021.

Siw Malmkvist, 84, schlagerartist

Siw Malmkvist blir den äldsta artisten att någonsin vara med i Så mycket bättre. Hon har tidigare fått förfrågan att vara med men tackade då nej.

– Jag fick frågan till det andra ”Så mycket bättre”, och då sa jag ’absolut inte’. Jag gillade det inte då och de trodde ju inte att det var sant. Men sedan kan man ju ändra sig, det är många som har sagt att jag borde vara med. Då tänkte jag att det kanske kan vara kul, säger hon i Efter fem på TV4.

1959 vann Siw Melodifestivalen med låten "Augustin", och 1960 fick hon representera Sverige i Eurovision. Hon hade även stora musikaliska framgångar i Tyskland på 60-talet. Under 2000-talet har hon varit ett stort musikalnamn och delat scen med bland andra Sven Wollter. På tv har vi sett henne i allt från På spåret till Körslaget, Diggiloo, Stjärnorna på slottet och Allsång på Skansen.

Casper Janebrink är med i SÅ mycket bättre 2021.

Casper Janebrink, 51, dansbandsmusiker

Casper Janebrink är kanske mest känd som frontfigur i dansbandet Arvingarna. Han berättar att han hoppats få en förfrågan om att medverka i programmet i flera år, men också att det ska bli lite läskigt att tolka andras låtar och höra andra tolka Arvingarna.

– Låten kanske har ett visst budskap och en tydlig identitet. Det är läskigt men samtidigt väldigt roligt att se hur det blir när man tar ner en viss låt i melodin och texten. Vad kan vi bygga upp den med och sätta Arvingarnas prägel på? säger han.

Han och Arvingarna har tävlat i Melodifestivalen hela fem gånger, bland annat 1993 med låten Eloise. Han har också varit med i Körslaget, Stjärnornas stjärna och varit programledare för Bingolotto.

Bröderna Norén i Så mycket bättre 2021.

Gustaf Norén, 40, och Viktor, 35 Norén

Bröderna Norén outades i Efter fem i TV4 som deltagare i årets Så mycket bättre.

– Jag blev nästan blödig redan nu. Det kommer bli känslosamt tror jag, på Gotland, säger Viktor då.

Bröderna har en gedigen musikalisk bakgrund. Viktor blev kanske först känd med bandet Sugarplum Fairy, och sedan med bandet State of Sound som han var med och startade 2016. Det var först 2020 som Viktor och Gustaf började samarbeta när de släppte singeln Rise Again.

Gustaf var tidigare medlem i bandet Mando Diao.

Cherrie i Så mycket bättre 2021.

Sherihan ”Cherrie” Hersi, 29, R'n'B-artist

R'n'b-artisten Cherrie, som släppte sitt debutalbum Sherihan 2016, tycker att det är ett bra gäng som samlas på Gotland 2021.

– En bra line up tycker jag. Jag ser ju framemot att träffa de andra, säger Cherrie i TV4 Nyhetsmorgon.

2017 vann hon både en Grammis och P3 Guld i kategorin "Årets hiphop/soul", och 2019 fick hon Stockholms stads hederspris. 2017 sommarpratade hon även i Sommar i P1. Mycket av hennes musik handlar om Stockholmsförorten Rinkeby och livet där.

Andreas Mattsson i Så mycket bättre 2021.

Andreas Mattsson, 54, artist

Andreas var med i indie-bandet Popsicle under 1990-talet, och har senare skrivit hitlåtr till bland andra Carola, Lisa Nilsson och Bo Kaspers orketser. Han har även gjort filmmusik till produktioner som Våra vänners liv och Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar.

2021 är han alltså en av deltagarna i Så mycket bättre, och när det avslöjades i TV4 Nyhetsmorgon säger han:

– Det är det bästa som finns att träffa andra musiker. Sen ska man göra musik också, det är det svåra.

Melissa Horn, Så mycket bättre 2021.

Melissa Horn, 34, vis-/popartist och låtskrivare

Sångerskan med den skälvande rösten, Melissa Horn, är en av deltagarna i Så mycket bättre 2021. Till DN säger hon att hon kommer att bidra med hjärtesorg:

– Det är en helt ny situation för mig, så det är jätteläskigt. Men man måste våga lite ibland, säger hon till DN.

Melissa släppte sitt första album Långa nätter 2008, och för det andra albumet Säg ingenting till mig blev hon grammis-nominerad för Årets artist, Årets kompositör och Årets lyrik. Efter massakern på Utö i Norge sjöng hon även Kungsholmens hamn på minnesceremonin.

Daniel Adams Ray, Så mycket bättre 2021.

Daniel Adams Ray, 37, rappare, artist och modeskapare

Daniel Adams Ray, som bland annat är känd från popduon Snook med Oskar Linnros, deltar i Så mycket bättre 2021. Han har fått frågan om att vara med tidigare men tackat nej då.

– Ska jag vara riktigt ärlig har jag varit ganska ängslig i 10 års tid sedan de frågade mig första gången, säger Daniel Adams Ray i TV4:s Nyhetsmorgon.

2005 vann han SM-guld i freestylerap och 2006 blev han Årets rappare. 2010 kom låtarna Dum av dig och Gubben i lådan. 2011 var han en av sommarpratarna i Sommar i P1, och 2018 var han en av programledarna för Musikhjälpen i P3.

Harpo, Så mycket bättre 2021.

Jan "Harpo" Svensson, 71, popmusiker

Artisten Harpo har inte jobbat så mycket i Sverige, utan har varit desto större i Tyskland, men har här haft hits som Moviestar. Han har även turnerat med Ted Gärdestad. Nu ska han vara med i Så mycket bättre.

– Det ska bli roligt, jag har inte jobbat så mycket i Sverige, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Han har länge fött upp travhästar med sin fru utanför Halmstad.

Thomas Stenström, Så mycket bättre 2021.

Thomas Stenström, 33, artist och låtskrivare

Thomas Stenström avslöjade sitt deltagande i Så mycket bättre i en radiointervju i Gry Forssell med vänner i Mix Megapol. Han berättade då att han inte är särskilt nervös inför inspelningarna.

– Man ska dricka vin och äta middag, det är jag bra på. Det har jag gjort några timmar, säger han.

Thomas Stenström slog igenom stort 2014 med albumet Fulkultur och singeln Slå mig hårt i ansiktet. Han har fått både P3 guld-nominering och Grammis-nominering för Årets låt.

Marie Nilsson Lind, Så mycket bättre 2021.

Marie Nilsson Lind, 59, artist och låtskrivare

Marie Nilsson Lind är född och uppvuxen på Gotland, så hon kan känna sig som hemma vid inspelningen. Hon är syster till Josefin Nilsson, och båda var med i sånggruppen Ainbusk. Marie var den som skrev många av gruppens låtar, bland annat Älska mig och Lassie, som hon skrev tillsammans med Benny Andersson.

Marie var även med i dokumentären Josefin Nilsson – älska mig för den jag är, och sommarpratade i Sommar i P1 2019.

Moonica Mac i Så mycket bättre 2021.

Moonica Mac, 31, singer/songwriter

Moonica är en av de mindre kända deltagande artisterna i årets Så mycket bättre. Hon slog igenom 2019 med albumet Stark & Sårbar. Hon har även turmerat med Miss Li, och släppt singeln Det stora röda huset tillsammans med Benjamin Ingrosso.

Hon ser programmet som en chans att lära sig:

”Det känns som att många som varit med har varit med länge och levt ett liv i det där, där jag kanske är lite mer i starten. Jag får se det som ett tillfälle att glida på andras erfarenheter, så behöver jag inte göra samma snedsteg själv”, säger hon till Musikguiden.

Foto: TT, TV4

Redaktionens tips
Molly Hammars ilska mot klädindustrin: Orimligt små storlekar!
Charlotte Perrellis lycka – efter långa kampen med sonen Alvin
Kikki Danielssons ilska efter händelserna – chockerande avslöjandet från dansbandsvärlden
Dela på: