QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Magdalena Graafs son Lancelot talar ut om missbruket

30 sep, 2021 
Magdalena Graafs son Lancelot talar ut om missbruket
tt
Lancelot Hedman Graaf är en av de kända svenskarna som medverkar i det nya tv-programmet Behandlingen. Nu berättar han i ett ärligt inlägg om sitt missbruk.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker om Magdalena Graaf som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Magdalena Graaf som du kanske inte visste

Magdalena Graaf är mamma till fem, sönerna Lancelot, Tristan, Charlie, Loui, och hennes förstfödde son Isak som tragiskt gick bort för ett par år sedan.

Nu är sonen Lancelot, som vi tidigare har sett tävla i Let's dance, med i det nya programmet Behandlingen. I det nya programmet kommer vi att få följa sex kända svenskar när de genomgår ett, av läkare och terapeuter, skräddarsytt behandlingsprogram för psykisk ohälsa och beroendeproblematik.

Lancelot Hedman Graaf om missbruket

I ett ärligt inlägg på Instagram berättar Lancelot vad det var som fick honom att tacka ja till att medverka. Hans första reaktion när han fick förfrågan var "aldrig i livet", men efter ett tag så var det just den reaktionen som fick honom att medverka.

Annons

”Ingen ska skämmas eller känna skam över att ha ett problem med alkohol eller droger, mat, sex och så vidare. Detta är ett ämne som det enligt mig måste pratas mycket mer om. Skammen och tabun kring beroende är så stor och jag tror många inte vågar söka hjälp på grund av just det... Det var mitt första steg i min process att erkänna att jag är totalt maktlös inför alkohol och egentligen alla sinnesförändrande substanser, och det har jag alltid varit sedan första dagen jag drack alkohol”, skriver han och fortsätter:

”Jag har använt olika substanser för att kunna leva med mig själv och klara av dagen, det har nästan i hela mitt liv varit mitt sätt att hantera mina känslor. Egentligen handlar det om att jag flyr känslorna med hjälp av substanser. Och jag hoppas innerligt att ni som ser detta program vågar söka hjälp eller vågar prata med en förälder för att få chansen till hjälp och ett bättre liv. Jag tackade ja för att jag hoppas att jag ska kunna hjälpa någon samtidigt som jag fortsätter att växa i min egna inre resa. Det räcker att en person blir hjälpt av min historia. En person… det är ett liv…”.

Magnus Hedmans stöd till Lancelot

Lancelots pappa Magnus Hedman har också varit öppen med sitt missbruk, och bland kommentarerna till Lancelots Instagram inlägg skickar han hejarop och stöd till sonen:

”Så stolt över dig! Fortsätt vara den du är. Det duger mer än väl. Älskar dig”.

Annons