Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Ny livsstilspodd vill främja hälsa och livskvalitet hos kvinnor

16 jun, 2021 
Alexandra Zazzi och Alexandra Charles
Nu släpps en ny podd med Alexandra Charles och matprofilen Alexandra Zazzi, där kända kvinnliga ansikten bjuds in för att prata om olika områden inom kvinnohälsa.
Annons
5 bra vanor för hjärtatBrand logo
5 bra vanor för hjärtat

Grundaren av Sveriges största kvinnoförening 1,6 & 2,6 miljonerklubben Alexandra Charles och matprofilen Alexandra Zazzi har förenats i sin gemensamma passion för kvinnors hälsa och livskvalitet. Denna passion har nu översatts i en podd, där lyssnarna kommer att få ta del av intima samtal med spännande kvinnor mitt i livet, meddelar organisationen i ett pressmeddelande.

– Under pandemin tror jag att många känt ett ökat behov av källor för inspiration och glädje. Vi hoppas därför att podden kan medföra goda tankar och konkreta tips på hur man kan ta hand om sig själv och bättre njuta av livet, säger Alexandra Charles till MåBra, och fortsätter:

– Detta med hjälpen av särskilt intressanta kvinnor vilka får förmedla hur de gör för att må bra.

Annons

Livsstilspodden Charles och Zazzi – det handlar den om

Charles och Zazzi kommer att bjuda in kända gäster och föra samtala kring livet, karriären, kärleken, maten och konsten att uppnå hälsa på vägen. Första avsnittet gästas poddarna utav deckardrottningen Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg
Camilla Läckberg. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

– Camilla pratar mycket om livspusslet och att vara en prestationsorienterad person. Hur det ibland lett till att det blivit för mycket, men också hur hon har lärt sig hantera det för att inte bränna ut sig, berättar Alexandra Charles att vi bland annat får höra i första avsnittet.

Andra gäster som kommer i framtida avsnitt är bland annat livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellenius, artisterna Maria Wells, Lill Lindfors och Shirley Clamp, kulturskribenten Camilla Lundberg, överläkaren och gynekologen Helena Kopp Kallner, samt professorn och diabetesforskaren Kerstin Brismar.

Lill Lindfors
Lill Lindfors. Foto: Pillan Thelaus/TT.

Detta är 1,6 och 2,6 miljonersklubben

En ideell kvinnoförening med två separata spår, där 1,6 miljonersklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. Nu tillkommer dessutom ett tredje spår för ännu yngre kvinnor som går under namnet Young Million.

– Vi gör både mindre och större saker men generellt kan sägas att vi är opinions- och folkbildande kunskapsspridare inom flertalet ämnesområden som berör kvinnor. Vi anordnar också mycket event med syfte att stärka kvinnor, samt stödjer medicinsk forskning kopplat till kvinnohälsa med bidrag, förklarar grundaren Alexandra Charles.

Här kan du bli medlem i 1,6 miljonersklubben, 2,6 miljonersklubben.

Annons