Ny livsstilspodd vill främja hälsa och livskvalitet hos kvinnor

Alexandra Zazzi och Alexandra Charles

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:27

Efter reklamen: 5 bra vanor för hjärtat

(1:27)

Grundaren av Sveriges största kvinnoförening 1,6 & 2,6 miljonerklubben Alexandra Charles och matprofilen Alexandra Zazzi har förenats i sin gemensamma passion för kvinnors hälsa och livskvalitet. Denna passion har nu översatts i en podd, där lyssnarna kommer att få ta del av intima samtal med spännande kvinnor mitt i livet, meddelar organisationen i ett pressmeddelande.

– Under pandemin tror jag att många känt ett ökat behov av källor för inspiration och glädje. Vi hoppas därför att podden kan medföra goda tankar och konkreta tips på hur man kan ta hand om sig själv och bättre njuta av livet, säger Alexandra Charles till MåBra, och fortsätter:

– Detta med hjälpen av särskilt intressanta kvinnor vilka får förmedla hur de gör för att må bra.

Alexandra Zazzi om det tuffa året: ”Har försökt vara snäll mot mig själv”

Livsstilspodden Charles och Zazzi – det handlar den om

Charles och Zazzi kommer att bjuda in kända gäster och föra samtala kring livet, karriären, kärleken, maten och konsten att uppnå hälsa på vägen. Första avsnittet gästas poddarna utav deckardrottningen Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

– Camilla pratar mycket om livspusslet och att vara en prestationsorienterad person. Hur det ibland lett till att det blivit för mycket, men också hur hon har lärt sig hantera det för att inte bränna ut sig, berättar Alexandra Charles att vi bland annat får höra i första avsnittet.

Andra gäster som kommer i framtida avsnitt är bland annat livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellenius, artisterna Maria Wells, Lill Lindfors och Shirley Clamp, kulturskribenten Camilla Lundberg, överläkaren och gynekologen Helena Kopp Kallner, samt professorn och diabetesforskaren Kerstin Brismar.

Lill Lindfors

Lill Lindfors. Foto: Pillan Thelaus/TT.

Detta är 1,6 och 2,6 miljonersklubben

En ideell kvinnoförening med två separata spår, där 1,6 miljonersklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. Nu tillkommer dessutom ett tredje spår för ännu yngre kvinnor som går under namnet Young Million.

Därför sover Camilla Läckberg och Simon Sköld inte ihop – egna orden

– Vi gör både mindre och större saker men generellt kan sägas att vi är opinions- och folkbildande kunskapsspridare inom flertalet ämnesområden som berör kvinnor. Vi anordnar också mycket event med syfte att stärka kvinnor, samt stödjer medicinsk forskning kopplat till kvinnohälsa med bidrag, förklarar grundaren Alexandra Charles.

Här kan du bli medlem i 1,6 miljonersklubben, 2,6 miljonersklubben.

Redaktionens tips

Därför har Lena Endre valt att radera sina sociala medier

Allt om nya realityserien – ”Svenska powerkvinnor”

Alexandra Zazzi: Nu har jag nått min idealvikt

Dela på: