Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Nu svarar Acne på modellkritiken: "Vi har uppenbart inte lyckats"

10 jan, 2018 
AvIda Gustafsson
Efter att ha fått stark kritik från andra komikern Mia Skäringer medger Acne nu att man gjort fel med val av modeller.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Som MåBra rapporterade om tidigare i veckan riktade Mia Skäringer och poddkollegan Anna Mannheimer skarp kritik mot svenska modemärket Acne och deras nya kampanj. I ett öppet brev som Mia Skäringer publicerade på instagram skrev de bland annat: ”flera av flickorna – kvinnorna ser sjuka ut. Antingen är det 13 år eller så är de vuxna och skapta mycket smala, men blekpudrade och stajlade i någon slags håglös ”knarklook””.

Läs också: Mia Skäringer rasar mot Acne och deras modellval 

Det öppna brevet fick stor uppmärksamhet och nu har Acne svarat på kritiken i ett mejl till poddkollegorna som Mia Skäringer Lazar har publicerat på sitt instagramkonto. De skriver att de har som policy att inte jobba med minderåriga modeller och visa mångfald och sundhet. ”Vi har uppenbart inte lyckats i detta fall och kommer använda lärdomarna samt den input vi får från er och andra engagerade personer, för att bli bättre i kommande fotograferingar och projekt”.

Läs också: Mia Skäringers hyllning: Så jobbar kvinnliga genier

Acnes representant skriver också att arbetet med modell- och bildval kommer att utökas framöver så att de förmedlar de ideal som företaget vill stå för.

Läs hela brevet här:

Läs också: Retuscherade modellbilder får varningstext i Frankrike

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Annons