Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Förbundskapten Janne Andersson har testats positivt för covid-19

11 nov, 2020 
AvHanna Carlsson
Förbundskapten Janne Andersson har testats positivt för covid-19
Sveriges förbundskapten i herrfotboll, Janne Andersson, har testats positivt för covid-19. Han missar då kvällens omtalade fotbollsmatch mot Danmark.
Annons

Videon kunde inte hittas

Janne Andersson har sedan i slutet av förra veckan befunnits sig i hemmakarantän på Lidingö sedan en närstående medlem i familjen fått corona. Och idag kom beskedet att förbundskaptenen för herrlandslaget har testats positivt för covid-19.

– Janne mår förhållandevis bra, fortsätter att isolera sig hemma, men kommer inte att kunna ansluta till denna samling, kommenterar landslagsläkaren Anders Valentin i ett pressmeddelande.

Fotbollsmatcher under coronapandemin

Det var redan innan dagens besked klart att förbundskaptenen skulle missa kvällen Nations League-match i fotboll mot Danmark men i och med det positiva testet kommer han även missa avslutningen mot Frankrike nästa tisdag.

Matchen mot Danmark har varit väldigt omtalad och diskuterad, då många tycker att matchen ska ställas in på grund av ökningen av antalet smittade i Sverige och i Danmark.

Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar, ifrågasätter starkt att man ändå ska spela landskampen mot Sverige.

Annons

– Det låter som en märklig tillställning att spela en träningsmatch – mitt under en pandemi. För att använda fotbollsspråk – blås av den, säger Björn Olsen till Sportbladet.

Redan innan matchen har startat har pandemin gjort sig påmind hos lagen. En anfallare och en ledare från Danmarks sida testades igår positivt för covid-19 medan ytterligare åtta spelare, förbundskaptenen och assisterande förbundskaptenen sattes i karantän.

Källa: Sportbladet Foto: TT

Läs mer:

Ytterligare regioner får skärpta coronarestriktioner

Därför sänds inte Så mycket bättre 2020 – TV4:s svar om beslutet

Annie Lööf i coronakarantän – kan ha utsatts för smitta

Annons