Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Annie Lööf i coronakarantän – kan ha utsatts för smitta

10 nov, 2020 
Annie Lööf och coronamolekylen
Nu har coronaviruset tagit sig in i regeringen. Senast att tvingas isolera sig är Centerpartiets Annie Lööf.
– Har valt att styra om till digitala möten hemifrån, skriver hon på Twitter.
Annons

Videon kunde inte hittas

I förra veckan fick vi höra att statsminister Stefan Löfven (S) tvingats isolera sig i hemmet efter att ha vistats nära en person som i sin tur träffat någon som senare bekräftats vara smittad av coronaviruset.

”Det är det enda ansvarsfulla att göra i det här läget. Utvecklingen går åt fel håll snabbt. Fler smittas. Fler dör. Det är en allvarlig situation” skrev han på Facebook då. Under gårdagen fick vi dock veta att statsministern kunnat bryta sin isolering.

"Efter negativt covid 19-test och konsultation med läkare, avbryter statsministern nu sin isolering", skriver statsministerns pressekreterare Mikael Lindström i ett uttalande.

Se också fem fakta om Annie Lööf du inte visste om.

Löfven friskförklarad – Kristersson i karantän

Även Moderaternas partiledare Ulf Kristersson satte sig i karantän under söndagen, efter att en medarbetare testat positivt för covid-19.

”Igår kväll fick jag veta att en av mina medarbetare testat positivt för Covid-19. Jag kommer nu att sätta mig i karantän och jobba hemifrån tills vidare. Jag och familjen mår bra. Vi måste gemensamt hjälpas åt och ta ansvar för att stoppa smittspridningen”, skriver han på Facebook.

Annons

Annie Lööf i isolering – träffat någon med corona

Det var under måndagen som även Centerpartiets ledare Annie Lööf gick ut med att hon försätter sig i hemkarantän. På sin Twitter förklarar hon att en kollega hon nyligen umgåtts med uppvisat förkylningssymtom.

”Av försiktighetsskäl, tills vidare, har jag valt att styra om till digitala möten hemifrån” skriver hon.

Foto: TT

...

Läs mer:

Camilla Läckberg har corona – isolerar sig i hemmet

Stefan Löfven i karantän – misstänkt coronakontakt

Malou von Sivers och maken Sten drabbade av covid-19

Annons