Elinor om Gift vid första ögonkastet: "Alla är värda en andra chans"

Elinor Sundfeldt och Lars Ekström i Gift vid första ögonkastet 2021.
Här är deltagarna i ”Gift vid första ögonkastet” - se klipp från den nya säsongen
1:04

Efter reklamen: Här är deltagarna i ”Gift vid första ögonkastet” - se klipp från den nya säsongen

(1:04)

Slå på ljud

I årets säsong av Gift vid första ögonkastet i SVT är en av deltagarna Elinor Sundfeldt. Hon parades av experterna ihop med Lars Ekström, som såg ut precis som hon beskrev sin drömman: Han på Kalles kaviar-tuben.

Här kan du läsa om alla deltagare i Gift vid första ögonkastet 2021.

Men var deltagandet, och han, allt hon hade tänkt sig? I en intervju med Aftonbladet berättar hon om sina känslor efter programmet – även om hon inte får avslöja om hon och Lars fortfarande är ett par.

7 ögonblick ur Gift vid första ögonkastet vi aldrig glömmer

Hade träffats även utan Gift vid första ögonkastet 2021

Hon säger bland annat att hon och Lars säkert hade kunnat träffas även utan tv-programmet, men att de kanske inte gett varandra en ärlig chans då.

Lars och Elinor i Gift vid första ögonkastet säsong 7.

Elinor säger att hon och Lars "gjorde ett gott första intryck på varandra". Foto: Ulrika Malm/SVT

– Nu fick man en kravprofil och att experter säger att vi skulle passa ihop och då försöker man kanske längre. Utan programmet är frågan om en månad hade lagts till det här. Det är svårt att lära känna varandra på en dag och alla är värda en andra chans. Man kan inte bara döma på omslaget och etiketten utan måste också lära känna – och nu fick vi lära känna varandra på ett annat sätt än hur det brukar vara när man träffar folk idag, säger hon till Aftonbladet.

Elinor och Lars – lika men olika

Elinor jobbar som IVA-sjuksköterska och deltog i Gift vid första ögonkastet mitt under pandemin – och vi har kunnat se hur trött hon varit efter långa, tuffa pass och att hon behövt någon att prata om det med. Lars är läkare och förstår därför hur det går till och kan alla termer, men Elinor säger att han jobbar inom en helt annan del av vården och att de är väldigt olika i sina yrkesroller. Själv har hon alltid vetat att hon ville sjuksköterska, säger hon.

Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet

– Kände tidigt att jag ville jobba med människor och ge något till människor, vara en del av folks behov. Många säger att sjuksköterska är ett kall – men det skulle jag inte säga. Men jag vill hjälpa människor som många gånger är i en utsatt situation och vara del av deras resa.

Lars och Elinor i Gift vid första ögonkastet 2021.

Kommer Lars och Elinor att fortsätta vara gifta eller ej?

Så var Lars att vara gift med – och Elinor som fru

Det bästa med Lars tycker hon är att han är rolig att vara med, och en snäll människa. Men när det kommer till att prata känslor har vi sett att det blir kämpigare.

– Det värsta är kanske att han har svårt att släppa det tramsiga, att han kanske inte är så villig att släppa in en. Det kanske inte är det värsta, det låter tragiskt, men han är liksom genuint en snäll person!

Här är 5 relationsläxor vi lärt oss av Gift vid första ögonkastet.

Och hon själv då? Hur bra är hon som fru om hon får ranka sig själv? Jo, hon kan bli väldigt sur om hon inte får som hon vill, eller verkligen tycker att hon har rätt i en sak – men samtidigt beskriver hon sig själv som någon som har ett öga för detaljer och som kan se om något inte står rätt till hos den andre.

Anton om sexpressen i Gift vid första ögonkastet: "Måste vara sjukt bra i sängen"

I framtiden hoppas hon på familj och barn och kanske ett sommarställe inte allt för långt i från Stockholm – och att kunna kombinera jobb och fritid. Men mest längtar hon tills sista avsnittet av Gift vid första ögonkastet gått, så att hon kan lägga ner allt hemlighetsmakeri.

Gift vid första ögonkastet sänds på torsdagar kl 21.00 på SVT, eller SVT Play.

Utvald läsning