Camilla Läckberg om viktångesten inför galafesten

Camilla Läckberg kämpar mot sina viktspöken.

Författaren Camilla Läckberg har länge varit öppen med hur hon kämpar mot sina viktspöken. I ett ärligt inlägg på Instagram berättade hon tidigare hur hon ända sedan tonåren varit slav under vågen – och hur vikten fortfarande påverkar henne:

”Idag grät jag. Den visade 73.2 kg. Det mesta jag vägt på tjugo år undantaget graviditeter. Och jag blir så förbannad över den makt något så meningslöst som kilon har över mig,”

Hon fortsatte:

”Varför gör vi kvinnor så här mot oss själva? Hur bryter vi det? Hur ser vi till att våra döttrar inte blir slavar under vågen,” frågade hon sina följare.

Ångest över vikten igen

Nu har hon återigen delat med sig av sina tankar kring den egna vikten.

”På fredag är det Elle-gala, den gala där man verkligen kan ta ut svängarna om man är modeintresserad. Och jag älskar vårens modetrend med neon, så valde en neongul klänning, som skapas nu av en fantastisk svensk designer. Men – jag har svårt att glädja mig. Gamla spöken gör sig påminda. Har pratat om det förut – hjärnspöket som gjorde entré någon gång i tonåren. Viktspöket. Har gått upp en del sen i somras, är en stressätare och den här hösten har varit stressfylld på många plan. Så en del av mig vill helt ärligt skita i att gå. För jag känner mig inte ”fin” med min extra vikt.”

Men trots osäkerheten har hon bestämt sig för att gå på galan.

”Jag kommer gå. Ta på mig mig min neongula klänning och försöka bära mina volanger med stolthet. Men helvete att det ska vara så svårt att tycka om sig själv och skita i siffror på en våg.”

Får kärlek från följarna

I kommentarsfältet möts Camilla Läckberg av en massa kärlek från sina följare:

”Tack för att du delar med dig Camilla. Du kommer vara jättesnygg i din gula klänning!”, skriver en.

”Så himla bra att du lyfter detta. Herregud vad svårt det är att acceptera sig själv ibland”, skriver en annan.

”Önskar så oxå att jag kunnat känna mig fin med mina små volanger. Det tragiska är att jag tycker att alla andra med volanger och kurvor är så vackra. Men inte jag. Tråkigt att vi alltid ska vara vår egna största kritiker. Ser fram emot att få se dig i din neongula klänning”.

Läs mer:
Camilla Läckbergs ärliga mammabild får nätet att jubla
Camilla Läckberg om julhetsen: ”Har ont i magen”
Se bilderna från Camilla Läckbergs hemliga bröllop

Utvald läsning