Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Camilla Läckberg om stressen – och ångesten över viktuppgången: "Arg på mig själv"

29 jun, 2020 
AvMåBra
Sveriges deckardrottning Camilla Läckberg har ett intensivt år bakom sig, och nu tar det ut sin rätt. I ett inlägg på Instagram öppnar hon upp om dilemmat över att inte riktigt räcka till – och om sina stresskilon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

När livet är intensivt och måendet inte är på topp är det viktigt att prioritera bort småsaker som slukar tid, som att till exempel svara på e-post, sms eller telefonsamtal. Detta är både sunt och logiskt eftersom det är ett stressmoment att vara ständigt tillgänglig.

Men där finns också ofta ett dilemma – ett dåligt samvetet som ökar i takt med de obesvarade meddelandena i inkorgen. Vi mår alltså dåligt fast än vi bara gjort det som är bäst för vår egen hälsa. Känner du igen dig?

Författaren Camilla Läckberg gick i dagarna ut på Instagram och resonerade om just detta dilemma, och en rad andra bekymmer som många säkert känner igen sig i. Hon beskriver en situation där ett intensivt år har lett till att hon nu känner sig tvungen att ta det lite lugnt och därför inte svarar lika snabbt som hon brukar på sms och samtal.

”Socialt är jag lite (ok mycket) ufo just nu. Det hänger lite på dagsform. Ibland orkar jag. Ibland inte.” skriver Läckberg.

Annons

Har gått upp i vikt

Läckberg berättar att hon har ett av sina livs mest intensiva år bakom sig, där hon är stolt över sitt hårda arbete men också trött. Samtidigt mår hon dåligt över att ha lagt på sig stresskilon och blir arg på sig själv för att låtas bli påverkad av ytligheter.

”OCH till det vansinnigt arg på mig själv för att jag låter något så fånigt komma åt mig så mycket…. Ovärdigt och pinsamt, men likväl sitter de hjärnspökena där. Stenhårt.” skriver Läckberg.

 

Ska ta sommarvila

Även om Läckberg har en intensiv sommar framför sig med stora skrivprojekt tänker hon nu prioritera att ta det lugnt och komma i fas med sig själv igen.

Jag ska ta denna sommar till att vila och komma i balans. Vårda kropp och själ. Jag har visserligen ett skrivprojekt under sommaren – ett stort sådant – men det är faktiskt enbart lustfyllt, skriver hon.

Annons

Camilla Läckberg gav tidigare i år ut boken Vingar av silver (Forum förlag) och så sent som 2019 kom föregångaren En bur av guld. Läckberg är gift med entreprenören Simon Sköld och tillsammans har paret en dotter, Polly, 4 år. Camilla Läckberg har sedan tidigare tre barn från tidigare relationer.

Foto: TT

Läs mer:

Camilla Läckbergs om viktkomplexen – och hånen efter Skavlan

Camilla Läckberg om viktångesten inför galafesten

Camilla Läckberg om viktspökena: Förbannad över makten kilona har

Annons