Amelia Adamo sommarpratar om terapin med sonen – här är hennes familj

Amelia Adamo i blomsterkrans

Amelia Adamo. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021
2:33

Efter reklamen: Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021

(2:33)

Slå på ljud

Amelia Adamo, 74, är en stark och uttrycksfull kvinna som kommit att bli förebild för många genom åren. Hon har tilldelats ett gäng utmärkelser under sin karriär, som exempelvis Stora journalistpriset 1986 och 2003. Senast 2017 vann hon Årets hederspris på Chefgalan.

Den 8 juli sommarpratar hon i Sommaren i P1 om ” ensamhet, nakenchock, terapi med vuxen son och om att skilsmässa smittar”, säger hon till Sveriges Radio.

Se ocksåallt om Bibi Rödöö, programchefen för alla sommarprat.

Här är allt vi vet om Amelia Adamo och hennes familj.

Amelia Adamos familj – sönerna, sambon, ex-männen

Amelia är född i Rom, Italien men kom till Sverige redan 1947, då hon var nio månader gammal. På senare dagar har hon träffat en italiensk man, vid namn Lucio Benvenuto, 73, som hon bor tillsammans med.

Lucio Benvenuto beskriver hon som en handlingskraftig man något hon menar avviker från de män hon tidigare ofta fallit för. Exempelvis ex-mannen och pappan till hennes barn, bortgångne Lars C.G Ericsson, som hon menar varit väldigt mycket i sina egna tankar.

Amelia med sambon Lucio Benvenuto på röda mattan.

Amelia med sambon Lucio Benvenuto. Foto: Karin Törnblom/TT.

– Jag har träffat en 'handelns man' kan man säga, från att förut i första hand ha varit fascinerad av och dragen till män med väldigt aktiva hjärnor, så har jag nog gått tillbaka till den vitlöksfamilj jag en gång vände ryggen till. Jag har en italiensk man som lagar väldigt mycket mat med vitlök, och förstår inte riktigt vad jag sysslar med, och det är väldigt skönt. Det trodde jag inte, säger hon i en intervju med Expressen.

Amelia Adamo om familjelivet: "Blev lidande"

Lucio har också tre vuxna bonusbarn, men framförallt är det hennes egna barn Filip Adamo, 44 och Alexander Adamo, 41 inklusive deras totalt fem barn som Amelia syns umgås med. Filip jobbar också inom nöjessvängen och har vid flera tillfällen dykt upp på olika evenemang och röda mattor ihop med mamma.

Filip Adamo och Amelia Adamo på röda mattan.

Amelia med sonen Filip Adamo, på premiären av Peter Jöbacks "Med hjärtat som insats" från 2018. Foto: Karin Törnblom/TT.

Därför gick Amelia i terapi med sin vuxna son

I intervjun med Expressen, som är så gammal som från 2014, nämner Amelia redan då att hon och hennes vuxna son gått på terapi ihop. Något som hon menar på varit en stor ögonöppnare för de båda.

– Jag har ju trott att jag varit en väldigt bra mamma, numera är jag en bra mamma. Det var väl kanske något slags uppvaknade, där man i alla fall känner att man fixat något när ens barn kommer och säger: ”mamma, vi har inte samma uppfattning om min barndom, kan vi prata om det?”. Så gjorde vi det, vi gjorde det professionellt, vi gick faktiskt i terapi. Det blev väldigt mycket bättre, ingenting har ju ändrats, men hur vi ser på varandra har vi ändrats.

Amelia Adamo mobbades: "Hörde hur de suckade när de såg mig"

Troligen får vi höra mer om detta och hennes relationer inom familjen, med nuvarande och tidigare partners i hennes sommarprat.

Källa: Expressen, Sveriges Radio.

Foto: TT/Sveriges Radio.

Utvald läsning