Bibi Rödöö är sommarpratarnas överhuvud – här är allt vi vet om henne

Bibi Rödöö bredvid lavendelbuske
Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021
2:33

Efter reklamen: Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021

(2:33)

Slå på ljud

Journalisten och radioproducenten Bibi Rödöö, 60, gör sitt 25:e år som ansvarig för Sommar i P1, som i år sänds mellan den 26 juni och 22 augusti. Hon är också programchef och grundare av Vinter i P1 som sändes första gången 2008. Bibi har stort inflytande när det kommer till vilka som tillfrågas som sommarpratare och vinterpratare.

Se ocksåårets alla sommarpratare 2021 här.

Men vem är hon privat? Detta vet vi om Bibi Rödöö, hennes karriär och hennes familj.

Bibi Rödöös familj

När Bibi började sin tjänst som programansvarig för sommarpratarna var hon 36 år och ensamstående trebarnsmamma. I en intervju med tidningen Hemtrevligt beskriver hon det som en mycket stormig period i livet.

Äldreforskaren Ingmar Skoog sommarpratar om åldrande och varför ”70 är det nya 20”

– Det var helt galet, fattar varken hur jag orkade med eller hann. Barnens pappa var inte med i bilden, så jag hade fullt ansvar för dem på heltid. Jag fick sno ihop första säsongen med kort startsträcka och jobbade väldigt hårt. Mina barn fick följa med mamma på arbetet på helgerna och åkte rollerblades fram och tillbaka till printern för att hämta alla ”nej tack”-svar, berättar Bibi.

Bibis barn är idag alla vuxna och utflugna. De heter Christoffer, 34, Christina, 31 och Caspar, 27 och ingen av dem lever ett liv i det offentliga. Hennes föräldrar var Curt och Kirsten Rödöö. Ett par som ska ha omfattats av ett stort socialt umgänge, skriver tidningen ÖP 2011 då Curt Rödöö, som var direktör, avlidit.

Amelia Adamo sommarpratar om terapin med sonen – här är hennes familj

Allt om Bibi Rödöö

  • Född: 5 september 1960

  • Bor: I en taklägenhet på Östermalm i Stockholm, på somrarna semesterboendet i Frankrike.

  • Gör: Producent på Sveriges Radio och programchef för Sommar och Vinter i P1.

  • Intressen: Pilates, bergsvandringar, tennis och paddla kajak.

  • Utbildning: Journalistlinjen och ett år ekonomi på Handelshögskolan

  • Karriär: Varit på ett flertal tidningar, var med och startade TV4, har sedan 1987 jobbat på Sveriges Radio. 2019 vann Bibi Stora journalistpriset för ”att hon ständigt ger oss något att prata om, sommar som vinter” – juryns motivering.

Källa: Hemtrevligt, ÖP, Allas

Foto: TT

Utvald läsning