Bibi Rödöö är sommarpratarnas överhuvud – här är allt vi vet om henne

09 jul, 2021 
Bibi Rödöö bredvid lavendelbuske

Birthe Christina ”Bibi” Rödöö har innehaft posten som programchef för Sommar i P1 och Vinter i P1 vid Sveriges Radio i 25 år. Men vem är egentligen kvinnan bakom alla sommar- och vinterprat?

Annons
Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021
Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021

Journalisten och radioproducenten Bibi Rödöö, 60, gör sitt 25:e år som ansvarig för Sommar i P1, som i år sänds mellan den 26 juni och 22 augusti. Hon är också programchef och grundare av Vinter i P1 som sändes första gången 2008. Bibi har stort inflytande när det kommer till vilka som tillfrågas som sommarpratare och vinterpratare.

Se ocksåårets alla sommarpratare 2021 här.

Men vem är hon privat? Detta vet vi om Bibi Rödöö, hennes karriär och hennes familj.

Recept.se Nyhetsbrev

Bibi Rödöös familj

När Bibi började sin tjänst som programansvarig för sommarpratarna var hon 36 år och ensamstående trebarnsmamma. I en intervju med tidningen Hemtrevligt beskriver hon det som en mycket stormig period i livet.

– Det var helt galet, fattar varken hur jag orkade med eller hann. Barnens pappa var inte med i bilden, så jag hade fullt ansvar för dem på heltid. Jag fick sno ihop första säsongen med kort startsträcka och jobbade väldigt hårt. Mina barn fick följa med mamma på arbetet på helgerna och åkte rollerblades fram och tillbaka till printern för att hämta alla ”nej tack”-svar, berättar Bibi.

Annons

Bibis barn är idag alla vuxna och utflugna. De heter Christoffer, 34, Christina, 31 och Caspar, 27 och ingen av dem lever ett liv i det offentliga. Hennes föräldrar var Curt och Kirsten Rödöö. Ett par som ska ha omfattats av ett stort socialt umgänge, skriver tidningen ÖP 2011 då Curt Rödöö, som var direktör, avlidit.

Allt om Bibi Rödöö

  • Född: 5 september 1960

  • Bor: I en taklägenhet på Östermalm i Stockholm, på somrarna semesterboendet i Frankrike.

  • Gör: Producent på Sveriges Radio och programchef för Sommar och Vinter i P1.

  • Intressen: Pilates, bergsvandringar, tennis och paddla kajak.

  • Utbildning: Journalistlinjen och ett år ekonomi på Handelshögskolan

  • Karriär: Varit på ett flertal tidningar, var med och startade TV4, har sedan 1987 jobbat på Sveriges Radio. 2019 vann Bibi Stora journalistpriset för ”att hon ständigt ger oss något att prata om, sommar som vinter” – juryns motivering.

Källa: Hemtrevligt, ÖP, Allas

Foto: TT

Annons