Amelia Adamo om familjelivet: "Blev lidande"

Om tidningsdrottningen Amelia Adamo skulle sammanfatta sitt liv i en rubrik skulle den lyda: ”Det blev mycket bättre än jag trodde.”

Hon har aldrig sett sig själv som någon supertalang, utan har arbetat hårt för sina framgångar.

– Jag tror att jag har älskat att jobba mest av allt. Jag brukar säga att jag har varit en hyfsad mamma och en ganska dålig fru – men bra på jobbet, säger hon till Expressen.

Amelia Adamo om familjelivet

Arbetet har gett henne både mycket kärlek och uppskattning, därför tycker hon också att det är svårt att ta ett steg tillbaka som pensionär. Hon säger själv att hon fortfarande kommer när någon ropar – helst mot betalning.

Men det har också haft ett pris.

– Mina stora misstag är inte yrkesmässiga, utan privata. Försummelse av barn, när jag har jobbat för mycket, eller försummelse av män. Om jag hade vetat vilka konsekvenser det här slarvet skulle föra med sig, skulle jag vara mer omsorgsfull. När du slutar på ditt jobb är det ingen som tackar dig, men relationerna med din familj varar hela livet. Det som blev lidande för mig var just familjelivet. Den där lilla handen som jag höll i för kort tid, eftersom jag hade så bråttom från dagis.

Läs också: Amelia Adamo om mobbningen på SVT

Amelia Adamo och Lucio Benvenuto på Mammagalan i Stockholm 2018-05-27.

Amelia Adamo och sambon Lucio Benvenuto. Bild: IBL Bildbyrå

En annan dålig investering hon gjorde var när hon lät uppföra ett hus på Dalarö, säger hon. Hon tappade kontroll över husprojektet vilket skapade en enorm oro och gjorde att hon inte kunde sova ordentligt om nätterna. Detta ledde i sin tur till ett sömntablettsberoende.

Läs också: Amelia Adamo: ”Jag lider av sextourettes”

– Jag försöker bli av med det nu. Min kropp har lärt sig att somna på det viset. Det är en väldigt liten och snäll tablett, så det är ingen som tror att jag kommer bli tablettnarkoman. Men det är klart att det är ett beroende som jag så småningom ska försöka bli av med, säger Amelia Adamo till Expressen.

Artikeln publicerades först på Allers.

Utvald läsning