Annons

Annons

Så många svenskar jojobantar – är du en av dem?

Hoppar du ständigt på nya dieter, men ger upp snabbt igen? Du är i gott sällskap. Svenskar är ett jojobantande folk, enligt en ny undersökning.

Det brukar heta att den bästa träningen är den som blir av. Detsamma kan sägas om dieter. Det viktigaste är inte vilken kosthållning du väljer – utan att du faktiskt håller dig till den.

Det är också just där många misslyckas. Att sätta igång med en ny diet är enkelt och motivationen ligger på topp i början, men efter några veckor faller många tillbaka i sina gamla vanor. Dieten är kanske för krånglig att hålla sig till, olika omständigheter kommer i vägen och resultaten dyker inte upp lika snabbt som man hade hoppats.

Annons

Hela 71 % av svenskarna vill gå ner i vikt, visar en ny undersökning som SIFO gjort på uppdrag av Viktväktarna. Ungefär hälften av dem har testat en eller flera dieter. Många vill bara tappa mellan 2 och 5 kilo, men nästan en tredjedel ger upp efter ett fåtal veckor. Hälsan, utseendet och självförtroendet anges som de främsta anledningarna för att vilja gå ner i vikt.

 

Behöver du hjälp att komma igång med en långsiktig diet?

Nå drömvikten med MåBra:s tjänster!

 

vikttjanster

Läs mer: Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

 

 

Missa inte: MåBra:s kaloritabell – nu med ny funktion!

kaloritabell

Få koll på kalorierna med MåBra:s populära kaloritabell – ett superverktyg för dig som vill hålla formen och vikten! Nu med en ny uppdaterad funktion där du enkelt kan räkna ihop allt du äter.

Läs mer: MåBra:s kaloritabell – nu med ny funktion!

Vet du ditt dagliga kaloribehov? Räkna ut det här:

Räkna ut ditt kaloribehov
Kvinna
Man
* kg
Minsta möjliga vikt: 45 kilo
* år
Minsta möjliga ålder: 18 år
* cm
*
Beräkna
Ditt dagliga kaloribehov är kilokalorier och är ett ungefärligt riktvärde för hur mycket energi du förbrukar under en dag. Vill du gå ner i vikt? Om du minskar intaget med 500 kcal till kcal/dag kan du gå ner 0,5 kilo per vecka.

Hitta sunda och kaloriberäknade recept på

recept.mabra.com
Ditt dagliga kaloribehov är kilokalorier och är ett ungefärligt riktvärde för hur mycket energi du förbrukar under en dag.

Hitta sunda och kaloriberäknade recept på

recept.mabra.com
Ditt dagliga kaloribehov är: kilokalorier och är ett ungefärligt riktvärde för hur mycket energi du förbrukar under en dag. Vi rekommenderar inte att du försöker reducera ditt kaloriintag, ditt energibehov är lågt och du bör inte dra ytterligare utan att konsultera en läkare först. Vid ett intag lägre än 1500 kcal är det svårt att få i sig alla näringsämnen som kroppen behöver utan att komplettera med tillskott.

Hitta sunda och kaloriberäknade recept på

recept.mabra.com

 

AV: Malin Karlberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…