RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Test: Hur visar du kärlek? Se vilket kärleksspråk du pratar

24 jul, 2020 
AvJohanna Bengtsson
Förstår du inte varför din partner köper dyra gåvor till dig, men aldrig ger komplimanger? Ni pratar förmodligen olika kärleksspråk! Gör testet och få reda på hur du visar kärlek.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Psykologen Gary Chapman menar att det finns fem primära uttryckssätt för kärlek – fem så kallade kärleksspråk. Du kan visa din kärlek genom fysisk närhet, att ge gåvor, att avsätta kvalitétstid, genom att göra tjänster för din partner eller genom att säga kärleksfulla ord.

TV: Här är de fem kärleksspråkenBrand logo
TV: Här är de fem kärleksspråken

Ofta har vi människor ett primärt språk, och ett sekundärt, som vi använder för att visa vår kärlek. Det språk som vi själva använder för att ge kärlek på är också det språk som vi helst vill ha kärlek på.

”Behandla andra så som du själv vill bli behandlad” lyder ordspråket, men kanske är det bättre att behandla andra så som de vill bli behandlade. Hur din partner visar kärlek och vilket sätt din partner bäst tar emot din kärlek får du enklast reda på genom att fråga eller studera din partner. Eller så skickar du helt enkelt över det här testet till honom eller henne.

Gör testet nedan för att se hur du visar kärlek, och hur du helst vill att din partner behandlar dig.

Annons