7 saker terapeuter gör när de känner sig ensamma

ensam kvinna i fönstret

Pandemin har bara ökat på känslan av vinterdepp och ensamhet. Du vet att känslan inte kommer vara för evigt, och kanske inte ens är helt sann. Men det kan ändå vara svårt att komma ur hjulspåren. Här är några hjälpfulla tips ifrån terapeuter.

TV: 7 saker terapeuter gör när de känner sig ensamma
1:47

Efter reklamen: TV: 7 saker terapeuter gör när de känner sig ensamma

(1:47)

Slå på ljud

Acceptera dina känslor

Att erkänna att man är ensam kan vara sårbart. Men för att kunna göra något åt känslan behöver du möta den. Alla känner vi oss ensamma då och då.

Sätt känslorna på print

Att kort skriva av dig tankarna kan hjälpa dig att bearbeta dem och komma till värdefulla insikter.

Gå ut en runda

Att komma ut rensar tankarna och kan skapa känslan av ett sammanhang som är svårt att få innanför hemmets fyra väggar.

Anders Hansen: Ensamhet kan vara lika stor hälsofara som rökning

Tänk på andra

Se utanför din egen lilla bubbla. Tänk på alla andra människor i världen. Se dem som individer med hopp, drömmar och rädslor. Personer de älskar och jobbiga saker de tvingats gå igenom. Det kan ge perspektiv på dina egna känslor och ge stöd i att det finns många som delar din upplevelse just nu.

Fundera på var känslorna kommer ifrån

Känslor är inte en sanning, de är en upplevelse. Grundar sig din känsla på något som hänt nyss eller som ligger framför dig – eller är det gamla upplevelser som spökar? Är det det förflutna som hälsar på, skifta fokus till det som är aktuellt just nu. Är det istället något som ligger framför dig som oroar dig, försök med mindfulnessövningar och peptalk för att vända tankarna.

Starta ett nytt projekt

Se till att ha något meningsfullt att göra. Dra igång något projekt du funderat på länge hemma, hoppa på en hälsoutmaning eller lär dig något nytt.

Sök kontakt

Skicka ett kort hej till en bekant, kommentera på sociala medier, ta tag i att anmäla dig till den där aktiviteten du varit nyfiken på länge. Börja småprata med tjejen i kassan i din lokala affär och börja säga hej med ett leende till personer du ofta träffar på under dina promenader.

10 introverta kändisar som kan lära oss en hel del om framgång

Foto: TT

Källa: Huffington Post

Se också: 5 morgonrutiner som ger dig en bra start inför dagen som väntar
1:26

Efter reklamen: Se också: 5 morgonrutiner som ger dig en bra start inför dagen som väntar

(1:26)

Slå på ljud

Utvald läsning