RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Sexövningen alla par borde göra regelbundet

24 feb, 2022 
par i en säng
Hur ofta pratar du om sex med din partner? Eller hur snabbt tar du upp dina preferenser i sovrummet när du träffar någon ny? Prova sexinspiratörens övning, så kanske ämnet blir lättare att ta upp – och sexlivet mycket bättre!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Nej, det är verkligen inte alltid lätt att prata om sex. Kanske är man ovan vid att ta upp ämnet – oavsett om det är med en ny partner eller någon man varit med ett tag. Eller så har man dåliga erfarenheter kring det …

Men vad skulle hända om vi faktiskt vågade prata mer om sex med vår partner? Kanske skulle vi kunna ta våra sexliv till helt nya nivåer?

Se också: 5 vanliga misstag vi gör kring sex

Sexexperterna: Det här är de 5 vanligaste misstagen vi gör i sängenBrand logo
Sexexperterna: Det här är de 5 vanligaste misstagen vi gör i sängen

Sexinspiratören: Kan kännas svårt att ta upp sex

Någon som pratar ofta och mycket om sex är sexinspiratören Marika Smith. Bland annat i sin podd Sex på riktigt. I avsnittet Hjälp mig berätta vad jag vill i sängen tar hon upp att det kan vara svårt att ta upp önskemål man har.

Både när man träffar någon ny, som man inte känner ännu, men också om man har varit tillsammans ett tag. Har man levt ihop och haft sex i fler år kan man tycka det är svårt att ta upp det på rätt sätt – utan att såra sin partner.

Annons

Det finns en övning som Marika Smith tycker att alla par bör göra minst en gång om året, säger hon till Amelia. Det är en övning som kan göra det lättare att testa nya vägar i ert sexliv, om ni varit tillsammans ett tag.

Då kan sexövningen vara till hjälp

Säg till exempel att du inte talat om för din partner, som du kanske träffade för en hel del år sedan, hur du egentligen vill ha det när ni har sex. Och nu känner du att du har önskemål.

Men du drar dig för att ta upp frågan då du är rädd för att din partner ska känna att hen har gjort fel hittills i alla år. Då menar Marika att den följande övning kan vara till hjälp.

Men det skulle också kunna vara ett sätt att lära känna en ny sexpartner bra från början. Att sedan göra det som avstämning någon gång om året kan göra att man upptäcker nya saker man gillar.

Så gör du sexövningen med din partner

  • Gå in i övningen med tanken att du vill lära dig att ge det bästa oralsexet någonsin. Även om du har gjort det förut så kanske det finns något du har missat?
  • Tänk att du gör det för första gången – som att det är något nytt. Marika liknar det vid att ta dig an en ny bil, där du går igenom alla knappar på instrumentbrädan först för att lära dig vad de gör.
  • Tänk att det blir som en teknisk genomgång som ni gör på varandra. Tanken är inte att det ska leda till orgasm utan att testa olika saker och fråga sin partner hur det känns när du gör olika saker.
  • Testa er fram på varandra och ta reda på vad som känns skönast. Vad gäller att smeka, slicka eller trycka på olika delar av kroppen.
  • Ställ mycket frågor för att få reda på så mycket som möjligt. Gärna frågor som är lättare att svara ja eller nej på. Eller ja, men jag skulle gilla det här ännu mer.
  • Utforska varandra en i taget. Byt när den som utforskar känner sig nöjd.

Källor: Sex på riktigt-podden, Amelia Foto: TT

Annons