RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

6 saker den eviga singeln är trött på att höra från andra

28 jun, 2023 
Kvinna tittar frågande
Ofrivilligt singel eller inte. Trots välmening kan oönskade kommentarer och ”goda råd” kring singelskapet bli en störande detalj. Psychology today har listat sex saker du inte bör säga till en singel.
Annons

Vissa älskar att leva solo, andra längtar bort från singellivet. Hur du lever ditt liv, huruvida du vill vara i en relation eller inte – eller i vilken takt du hittar kärleken, är bara upp till dig.

Om utomstående tjatar för mycket finns risken att du bara lyssnar på dem, tappar bort dig själv och gör livsval du egentligen kanske inte känner för.

5 tecken på att du skulle vara lyckligare som singelBrand logo
5 tecken på att du skulle vara lyckligare som singel

Sajten Psychology today har därför listat sex olika saker du inte bör säga till någon som är singel – trots att det bara handlar om välmening.

1. ”Var inte så kräsen”

Att få höra att man är kräsen när det kommer till att dejta kan landa fel. Personen kanske börjar gå på dejter den egentligen inte vill, bara för att man inte vill framstå som just kräsen.

Annons

Beteende och värderingar måste fortfarande motsvara ens förväntningar på en partner och är ingenting man ska behöva rucka på för att en vän tjatar och tycker att man ska ”vidga vyerna”, skriver sajten.

2. ”Du vet när det är rätt”

Vissa vet direkt: ”Det här är min själsfrände som jag ska leva resten av mitt liv med”. Andra kanske känner: ”Nja, ser det inte framför mig, men det kanske finns någonting att bygga på”.

Det behöver inte säga klick direkt. Enligt forskning, finns det en mer trevande attraktion och kärlek som sakta men säkert växer och landar i starka och lyckliga relationer, skriver Psychology today.

Att säga: ”Du vet när det är rätt” kan bli förvirrande för singel-vännen som precis varit på en ganska trevlig dejt. Risken är att singeln då i stället stryker ett tjockt streck över personen som egentligen kanske var den stora kärleken i livet.

3. ”Det ska pirra till i magen”

Likt ovan punkt finns det personer som går på dejt och får fjärilar i magen, hjärtklappning och till och med svårt att andas. Men, det behöver inte bara betyda kärlek vid första ögonkastet.

Annons

Liknande känslor kan uppstå i samband med att man känner sig exempelvis hotad, men i ett dejtingsammanhang påminner känslorna om romantiska känslor och stark attraktion-och dragningskraft, skriver Psychology today. Sajten skriver att det finns forskning som visar att en något förhöjd ångestnivå kan öka på de romantiska känslorna på en dejt. Så fjärilar i magen på en dejt behöver inte vara en indikation på att det är ”den rätta”.

4. ”Du kommer träffa någon när du minst anar det”

Att en potentiell partner plötsligt skulle stå framför en ”när man minst anar det” är en trevlig tanke – men inte så realistisk. Att använda dejtingappar, mingla i kompiskretsen eller kanske börja en danskurs, kommer troligtvis att öka chanserna betydligt mer.

5. ”Du måste älska dig själv innan du kan älska någon annan”

Visst är det en bra grej att jobba på relationen till sig själv – men det behöver inte utesluta en kärleksrelation med någon annan, skriver Psychology today. Att vara med någon som accepterar en för den du är kan vara precis lika givande och stärkande för relationen till en själv och till partnern.

6. ”Människor kan ändra på sig”

Om din vän uttrycker missnöje över sin dejt, oavsett om det gäller bordsskick eller en värdering, försök inte övertala hen att ”människor ändrar” på sig, eller att man ska ge personen ”en andra chans”. Ofta säger magkänslan rätt, och det är ingen idé att försöka övertala singel-vännen eller ge förhoppningar om att dejten i fråga kommer att ändra på sig.

Annons