RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

3 tecken på att du passar bäst som singel

23 aug, 2022 
kvinna som njuter för sig själv
Tvåsamhet är inte för alla. Vissa personlighetstyper kommer i själva verket mer till sin rätt på egen hand. Här är tre tecken på att det kan vara så för dig.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

"Har du träffat någon? Vill du inte ha barn? Han som var så bra?" Är man självvald singel får man lära sig leva med den här typen av frågor. Det kan vara svårt för en del att acceptera, men faktum är att det finns människor som hellre lever ensamma än i parrelationer. Det behöver inte betyda att de ÄR ensamma, bara att de inte vill leva efter den norm som de flesta andra anpassar sig efter.

VIDEO: 5 tecken på att du skulle vara lyckligare som singelBrand logo
VIDEO: 5 tecken på att du skulle vara lyckligare som singel

Självvalt singelskap är vanligare än vi tror, skriver Psychology Today. Enligt en uppskattning har ungefär hälften av alla vuxna det svårt att finna sig i långvariga, intima relationer och har inget emot att vara singlar. Är du en av dessa personer?

Här är tre tecken på att du kanske föredrar singellivet framför den mer konventionella tvåsamheten.

Annons

1. Du inte är säker på att du vill ha barn/ Du har valt bort barn

Driften att fortplanta sig är stark. Men biologi och evolution har inte all makt över oss. Många väljer att ägna sina liv åt annat än att skaffa barn. Och det är inget fel med det. Det viktigaste är att du är sann mot dig själv. När du står inför svåra beslut som om du ska bilda familj eller inte, försök att bottna i : "Är det här vad jag vill göra?" och inte: "Är detta vad samhället och andra förväntar sig av mig?", menar psykologen och artikelförfattaren Mark Travers.

2. Du är väldigt karriärsdriven

En del brinner för sitt arbetet och får både en känsla av lycka och tillhörighet genom sin arbetsplats. Forskning visar att ett jobb faktiskt betyder mer för vår lycka än att ha en partner. Det som skulle kunna tala emot ett liv anpassat efter karriären är om du väljer bort annat som också är viktigt för dig.

3. Du har inget behov av att passa in

I själva verket känner du dig mer bekväm när du inte passar in. I större delen av västvärlden är äktenskap, monogami och att ha familj normen. Och det fungerar för de flesta. Men vissa människor föredrar att gå mot strömmen. De känner sig tillfreds och lyckliga när de utövar sin frihet på sitt eget okonventionella sätt. Det är en del av deras personlighet.

Att välja eller välja bort en långsiktig relation är ett av de största besluten man tar i livet. Att ta sig tid att reflektera över barn, karriär och ambitioner och i vilka sammanhang du kommer till din rätt kan hjälpa till på vägen.

Källa: Psychology Today

Foto: TT

SE OCKSÅ: 6 tips för en mer harmonisk höstBrand logo
SE OCKSÅ: 6 tips för en mer harmonisk höst
Annons