Så får du längre och kraftfullare orgasmer – med enkla tricket

Par som kysser varandra i sängen
4 enkla knep som ökar sexlusten i en stressig vardag
0:51

Efter reklamen: 4 enkla knep som ökar sexlusten i en stressig vardag

(0:51)

Slå på ljud

Att få orgasm vid sex är inte ett måste, men det är en skön upplevelse som många eftersträvar. För att göra orgasmen ännu längre och mer explosiv går det att ta hjälp från tantrans värld.

Tantriskt sex ses ofta som något komplicerat och avancerat, men handlar egentligen bara om att koppla ihop sexualitet och andlighet. Att vara medveten i stunden, helt enkelt.

En metod som ofta används inom tantra, men som nu fler och fler upptäcker, kallas för ”edging”. I Sverige används ibland orden ”orgasmkontroll” eller "att balansera på gränsen". Metoden sägs öka både längden och intensiteten i orgasmen.

Ställningarna som ökar chanserna för kvinnor att få orgasm

Så övar du upp orgasmkontroll

Att utföra edging innebär, precis som det låter, att balansera på gränsen till klimax. Det innebär att du tar dig själv till orgasmpunkten, men sedan självmant stannar upp innan du når toppen.

Varje gång du börjar närma dig orgasm, men avslutar stimulansen precis innan, ökar blodflödet till könsorganet. Detta resulterar sedan i en intensivare orgasm när du till slut väljer att släppa efter.

De här vanorna har par med bra sexliv enligt forskningen

Populär metod vid onani

Forskning från den amerikanska orgasm-appen OMGYes visar att edging är ett av de mest populära och effektivaste sätten för en kvinna att onanera. Det skriver tidningen The Sun.

För att testa metoden när du onanerar ensam kan du prova att först stanna upp en gång innan du närmar dig orgasm, för att sedan släppa efter och låta orgasmen komma. Testa sedan att stoppa orgasmen två, tre eller flera gånger för att bygga upp ett ännu mer kraftfullt klimax.

Vissa gillar att ta bort händer eller sexleksaken helt när de närmar sig toppen, medan andra bara sänker intensiteten på stimuleringen för en stund. Utforska och prova dig fram!

Experternas bästa tips för starkare orgasmer

Kraftfullare orgasmer med partner

Du kan självklart även testa att balansera på gränsen och utföra metoden tillsammans med din partner. Att starta och stoppa orgasmen är ett väl beprövat sätt för män med både erektionsproblem eller problem med ”för tidig” utlösning.

Att fördröja orgasmen och därmed också förlänga upphetsningen sägs inom tantran föra par närmare varandra både känslomässigt och andligt och resulterar i en djupare anknytning.

Edging kan också kännas som en extra krydda i sovrummet i form av kontroll. Att sluta stimulera ens partner när hen närmar sig toppen kan vara ett kittlande sätt för båda att bygga upp en ännu sexigare stämning.

Foto: TT Källa: The Sun

Utvald läsning