RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Så får ni era kyssar att kännas spännande igen

22 feb, 2023 
medelålderspar tittar in i varandras ögon
Saknar du passionerade hångelmaraton, så som det var i början när ni träffades?
Om det känns som att passionen börjat svala finns det några knep att prova, skriver Psychology today.
Så kan du göra kyssarna spännande igen.
Annons

Kyssar kan kännas spännande, passionerade och till slut alldeles jättetråkiga. I början av en relation kanske man vill kyssa sin partner överallt och precis hela tiden. Men allt eftersom förhållandet rullar på kan det där eldiga med tiden börja svalna.

8 anledningar till att par slutar ha sexBrand logo
8 anledningar till att par slutar ha sex

Till Psychology today säger läkaren Marianne Brandon att det är vanligt att kyssarna blir mindre frekventa en bit in i förhållandet. Det kan bero på allt från dålig andedräkt till slafsig kyssteknik, menar hon.

Många oroar sig också för att uteblivna kyssar i relationen är ett tecken på att den sexuella attraktionen håller på att försvinna helt. Men innan man drabbas av panik tycker läkaren att man först ska prova nedan punkter.

Annons

Hitta tillbaka till de passionerade kyssarna

  1. Berätta att du saknar att kyssas
    Om det var länge sedan ni kysstes och du saknar det – berätta det för din partner. Det kommer att sätta fart på er båda när det kommer till munhygienen, om det är ett problem, säger läkaren. Borsta tänderna, ta ett varv med tandpetaren och pussa loss!

  2. Se till att du är tänd
    Att kyssas när man inte känner för det kan kännas värre än att inte kyssas alls. Ser därför till att du är på humör för att hångla loss med din partner. Med andra ord: Om du är tillräckligt tänd kommer du att vilja kasta dig runt halsen på dina andra hälft. Och hur du bäst tänder till vet bara du!

  3. Var närvarande i kyssen
    När ni kysser varandra kanske du funderar på allt från om tvätten är klar till vad barnen ska ha med sig till skolan i morgon. Då är det inte konstigt om kyssen känns platt och tråkig. Fokusera på att vara närvarande, här kan meditation vara ett knep att lära sig att hitta fokus.

  4. Våga säg till om du inte tycker om hur din partner kysser
    Om du tycker att din partner inte kysser bra, föreslå att ni ska prova några olika tekniker. Det kan vara allt från blötare kyssar till djupa och intensiva men också försiktiga och ömma, tipsar Marianne Brandon i Psychology today. Gör det till en kul grej och prata igenom sen vilket ni tyckte mest om.

Hångla för hälsans skull – därför är det bra att kyssas

Ett lyckopiller
Kyssar, hångel och pussar kommer med en rad olika hälsofördelar. Bland annat ökar produktionen av hormoner och kemiska ämnen som serotonin, oxytocin och dopamin frigörs i kroppen vilket får oss att kännas oss lyckliga!

Bra för hjärtat
Under passionerade kyssar ökar dessutom hjärtrytmen vilket bidrar till att blodkärlen i kroppen vidgas, och blodet når dina organ lättare. Det i sin tur sänker ditt blodtryck vilket är bra om du har högre tryck. Vidgade blodkärl kan också lindra både mensvärk och huvudvärk.

Bättre immunförsvar
En kyss är en riktig bakteriebomb och kan sprida upp till 80 000 bakterier, men det behöver inte vara någonting dåligt! Majoriteten av dessa bakterier bär på goda egenskaper.

Fler hälsofördelar med att pussas hittar du här!

Se saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hållaBrand logo
Se saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hålla
Annons