Otippade sakerna som lyckliga par har gemensamt

23 dec, 2016 
Forskare har ägnar åratal åt att ta reda på vad som får kärlek att hålla livet ut. Här är fem lite oväntade forskningsresultat.
Annons

Det finns ingen manual för hur man håller ihop med någon resten av livet, och är lycklig med det. Forskare har spenderat många år med att studera vad det är som gör att det funkar för vissa par men inte för andra. Här är några av de mest udda faktorerna de har hittat.

 

De har roligt i sovrummet

Det finns många fördelar med att ha sex, en av de är att det gör att du känner dig lyckligare. Forskare har kommit fram till att par som har sex minst tre gånger i månaden är upp till 33 procent mer benägna att kalla sig lyckliga, än de som sällan eller aldrig får till det.

Läs också: Så mycket sex ska du ha för att må bra

 

De är vänner i första hand

Nyckeln till ett långvarigt förhållande är kort sagt att bygga upp ett starkt och balanserat band. Forskare menar att par som delar en djup och jämlik vänskap också var mer nöjda med sexlivet, romantiken och passionen.

Recept.se Nyhetsbrev

Läs också: 7 tecken på att du träffat den rätta

Annons

 

De skaffar inte barn

Att få barn är en stor påfrestelse på relationen, och vissa experter menar att par som inte skaffar barn får en bättre kvalitet på sitt förhållande Forskning som gjorts vid Council on Contemporary Families visade att barnlösa par var de allra lyckligaste, oavsett om de var gifta eller ej. För de som ändå har barn har det visat sig att en ordentlig föräldraledighet gör sitt till för lyckan!

Läs också: 8 saker lyckliga par säger till varandra

 

De sover gott

Att en god natt sömn gör under för humöret vet nog de flesta. Men tydligen kan det göra under för relationen också. En amerikansk studie från 2009 visade att kvinnor som sov dåligt också hade mer problem i sina förhållanden än de som sov som stockar. Frågan är kanske vilket av problemen som började först?

Läs också: Att sova med strumporna på har oväntade fördelar

 

De dricker lika mycket

Det spelar ingen roll om den ena av er är vinälskare och den andre ölfantast, huvudsaken är att ni dricker ungefär lika mycket (eller lite). Enligt studier löper par som är omatchade i sitt drickande större risk att göra slut än de som håller sig på jämna nivåer.

Källa Women’s Health

Foto: IBL

 

10 viktiga steg till en lycklig relation

10 steg till lycklig relation

Läs också: 10 viktiga steg till en lycklig relation

Annons