Forskare: Så ofta bör du ha sex för att må bra

11 dec, 2015 
https://image.mabra.com/Joel-Linde.jpeg.jpg?imageId=6446184&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Joel Linde
Hur ofta ska du ha sex?
Tidigare rön har visat att mycket sex leder till ett lyckligare förhållande, men ny forskning visar att det finns ett gyllene tal.
Annons

Att ha sex ofta är bra för både hälsan och relationen. Men enligt en omfattande studie som genomfördes på University of Toronto-Mississauga i Kanada gäller denna regel endast till en viss gräns, och man säger sig ha hittat det gyllene talet.

– Du behöver inte ha sex varje dag. I stället tyder våra resultat på att det är viktigare att behålla en intim förbindelse med din partner, säger forskaren Amy Muse, rapporterar TT.

Forskarna har analyserat flera tidigare större undersökningar, och kommit fram till att graden av välmående i ett förhållande ökade med mängden sex man hade, men endast upp till en viss gräns. Och den gränsen är en gång i veckan. Efter det kunde de inte notera att deltagarnas välmående blev högre.

Läs mer: Därför ska du skicka sexiga sms till din partner

Män och kvinnor vill lika ofta

Studien visade också att den vanliga uppfattningen att män och unga har större sexlust är falsk. Unga som gamla, män som kvinnor – alla vill ha sex lika ofta.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Däremot kunde de inte se sambandet mellan mer sex och högre välmående bland singlar. Varför det är så vet man inte, men det finns indikationer på att det har att göra med att singlar ofta inte trivs med att ha sex utan ett fast förhållande.

Läs mer: 8 saker lyckliga par säger till varandra

 

AV: Joel Linde

BILD: Thinkstock

 

LÄS MER:

Ingen sexlust? 8 saker som förstör sexlivet

Det finns många saker som kan påverka ert sexliv negativt.

Sexlivet i ett förhållande går upp och ner – ibland har man inte lust helt enkelt. Men det kan även finnas bakomliggande orsaker som du eller din partner kanske måste göra något åt. Här är några av dem.

Läs mer: Ingen sexlust? 8 saker som förstör sexlivet

 

Här är de sexigaste träningsformerna – enligt svenska singlar

Det är sexigt med kvinnor som spelar tennis, anser 78 procent av männen.

Många träffar sin partner på gymmet, och inte undra på – träningen får kvinnor att känna sig öppnare, enligt en ny enkätundersökning.

Läs mer: Här är de sexigaste träningsformerna

”Bränner sex mer än styrketräning?”

Hur mycket förbränner egentligen sex? (Bild: Thinkstock)

Annons