RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Så får du andra att gilla dig – utan att säga ett ord

22 maj, 2021 
omtyckt knep
Vill du få någon att tycka om dig? Du kan faktiskt lyckas utan att ens behöva öppna munnen. Här är knepen du kan testa att ta till!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Vinn förhandlingen med kroppsspråket, 5 framgångsrika tipsBrand logo
Vinn förhandlingen med kroppsspråket, 5 framgångsrika tips

Alla måste kanske inte älska oss, men vi har ändå ett behov av att känna att åtminstone några människor tycker om oss.

Men att lära känna någon tar tid, och det tar tid för andra att lära känna oss och se våra bra egenskaper lite mer på djupet.

Så hur gör man för att bygga en bra grund? Vad är en bra början om man vill få andra att gilla en?

Så får du andra att känna sig omtyckta

Ett första steg kan vara att uttrycka intresse för personen, att lyssna på vad hen har att säga och att bekräfta personen genom att nicka på huvudet till exempel, menar terapeuten Jaffrey Nevid hos Psychology Today.

Just att nicka har i japans studie visat att den man nickar till uppfattar som mer sympatiskt än om man till exempel inte alls rör på huvudet. I många kulturer betyder det att man håller med, ett ja. Och att få medhåll gillar ju de allra flesta.

Annons

Men det visar också att man är intresserad och att man faktiskt lyssnar på den man har framför sig. Det kan också ses som ett tecken på att vi respekterar den andra personen.

Om vi visar andra personer att vi uppmärksammar dem så kan det tolkas som att vi tycker om dem, och visar vi andra att vi tycker om dem så är chansen också större att de börjar gilla oss tillbaka, menar Nevid:

– Att nicka betyder inte att du håller med om allt den andra personen säger. Det visar bara att du är tillräckligt intresserad för att höra dem och av att första förstå deras känslor och synpunkter.

kvinna vill bli omtyckt

Att nicka behöver inte betyda att man håller med

Vi behöver alltså inte se nickningarna som att vi håller med om allt som sägs. Vi visar att ett intresse för den vi tycker om i någon form, och öppnar för att den personen ska tycka mer om oss också.

Annons

Däremot varnar Nevid för att nicka för mycket, lagom är bäst.

– Ett huvud som går upp och ner hela tiden verkar bara konstigt eller falskt.

Något annat man kan göra för att med kroppsspråk visa intresse är att hålla ögonkontakt. Men återigen så gäller det att göra det lagom, utan att överdriva.

Se också6 kroppsspråk som är avtändande enligt forskning.

Vill du även använda ord så är ett bra knep att ställa frågor till personen.

Vad du inte ska göra om du vill bli omtyckt är, enligt Nevid, att titta bort när den andra personen pratar med dig, eller att rulla med ögonen. Eller att visa större intresse för någon annan medan ni pratar. Men det kanske känns ganska självklart?

Källa: Psychology Today Foto: TT

Annons