5 enkla sätt att vara en mer hjälpsam och stöttande partner

par i relation hjälper varandra

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Är ni bra på att stötta varandra och visa uppskattning i er relation? Parterapeuten Alicia Muñoz tipsar om några enkla saker man kan tänka på för att vara mer hjälpsam, hos Mindbodygreen.

1 Ta reda på vad din partner uppskattar

En del uppskattar att man tillbringar tid tillsammans, andra att man hjälper dem med olika små tjänster, en del att man talar uppskattande till dem och andra uppskattar små omtänksamma gåvor eller många kramar.

Ta reda på vad din partner uppskattar mest för att känna sig omtyckt och uppskattad, så du kan möta hen på bästa sätt.

Test: Vem skulle du få gifta dig med i Gift vid första ögonkastet?

2 Var uppmärksam på de små sakerna

Lyssna in vad du skulle kunna göra för att hjälpa din partner. Det kan vara att avlasta i vardagssysslor till exempel. Var uppmärksam på vad din partner säger och hjälp till där du lätt kan.

Ett bra sätt är förstås också att fråga din partner om du kan hjälpa hen på något sätt, för att underlätta för honom eller henne.

3 Försök vara flexibel

Små saker i vardagen kan göras på olika sätt, som att plocka in på ett speciellt sätt i diskmaskinen eller hänga tvätt …

Om det inte spelar så stor roll för dig hur det görs, men är viktigt att det görs på ett speciellt sätt för att din partner ska känna sig helt nöjd – försök göra det på din partners sätt.

Och kanske kan du ibland göra på din partners sätt även om du vill ha det på ett annat sätt, för att visa att du bryr dig. Då är också chansen större att du får samma beteende tillbaka.

par i bra relation där de hjälper varandra

4 Visa uppskattning när du får hjälp

När du får hjälp av din partner – kom ihåg att visa din uppskattning och bekräfta att du uppmärksammar vad hen gör för dig.

Att visa uppskattning kan göra mycket för att ett förhållande ska fortsätta vara bra. Ett vanligt tack brukar räcka långt.

Så visar din kropp att du inte är kär i din partner längre

5 Gör saker utan att prata om det

Om du åtar dig att göra saker, utföra vardagssysslor till exempel. Gör dem utan att prata om hur jobbigt det är. Om du gör saker för att vara snäll mot din partner likaså.

Annars är risken att din partner kommer att bli trött på att lyssna på dig och inte känner kärleken du kanske egentligen försöker visa genom att göra det.

Om det känns väldigt jobbigt för dig att göra sysslorna, försök att hitta andra lösningar på att få dem gjorda och diskutera vad som är viktigast.

Källa: Mindbodygreen Foto: TT

5 attraktiva egenskaper som är viktigare än utseendet

5 saker om relationer vi lärt oss från "Gift vid första ögonkastet"

6 giftiga personlighetstyper du ofta träffar – så hanterar du dem

Dela på: