RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Mija och Johan träffades när de var elva – idag har de två barn

10 maj, 2023 
Mija och Johan
Redan som elvaåringar slog det gnistor mellan dem på ett sommarläger. I dag, mer än 20 år senare, bor Mija och Johan i ett egenritat drömhus, har två barn och driver ett hotell ihop.
– Även om det var tufft många gånger har jag och Johan aldrig bråkat, säger Mija om deras långa relation till Året runt.
Annons

Sedan 2015 bor Johan och Mija i den lilla byn Matvik norr om Karlshamn. Där bor de i ett egenritat drömhus med döttrarna Nathalia, 5, och Nova, 2, och till vardags driver de gifta makarna ett hotell ihop.

Se saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hållaBrand logo
Se saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hålla

”Redan då var jag kär”

Men deras historia, eller snarare kärlekshistoria, sträcker sig längre bak än så. För magasinet Året runt berättar Mija och Johan att deras vägar korsades för första gången på ett ungdomsläger i Blekinge sommaren 2002.

Det började som en oskyldig flört där de frågade chans på varandra, och de fortsatte att träffas några gånger under sommarlovet då Mija bodde i Karlshamn och Johan i Matvik – för att sedan ta upp kontakten igen på sommarlägret året därpå. Även den sommaren kände de lika starkt för varandra, berättar paret för tidningen.

Annons

– När man är i den åldern är allt ganska oskyldigt, men jag kan säga att jag redan då var kär i Johan, säger Mija till Året runt.

Det här är Mija och Johan

Ålder: Båda fyller 34 år i år.
Yrke: Driver hotell. Johan är hotellchef, och Mija är ekonomiassistent.
Familj: Döttrarna Nathalia, 5, och Nova, 2.
Bor: I ett egenritat hus i Matvik, Blekinge.

Blev ett par i sjuan

Mija och Johan började årskurs sju i samma skola i Karlshamn. De hade skåp bredvid varandra och träffades flera gånger om dagen. Under den hösten blev de ett par och förhållandet varade ända fram till gymnasiet där deras vägar skildes åt: Mija gick i en idrottsklass med inriktning hästar i Karlshamn, och Johan på fotbollsgymnasiet i Svängsta med inriktning handel och administration.

Under gymnasietiden hade de ingen kontakt, och de hade båda ett varsitt nytt förhållande. Men under de åren hade Mija svårt att släppa Johan helt, berättar hon.

– Jag märkte att jag hela tiden jämförde killarna jag träffade med Johan. Så fast jag då inte ville erkänna det, var det fortfarande honom jag var kär i, säger Mija till Året runt.

Johan och Mija tittar in i kameran och ler.
Johan och Mija träffades för första gången på ett ungdomsläger i Blekinge, sommaren 2002.

”Ett oskiljaktigt par”

Det var i samband med Johans 20-årsfirande hemma hos föräldrarna i Matvik som Johan och Mija sprang på varandra. De hade både avslutat sina förhållanden från gymnasietiden och spänningen mellan dem hängde åter igen i luften. Mija skulle precis bege sig iväg för att bo i Barcelona på obestämd tid – men efter 14 dagar vände hon hem igen för att vara med Johan. Sedan dess har de varit ”ett oskiljaktigt par”, berättar Mija.

Under åren har paret hunnit med mycket; En fotbollskarriär, öppnat livsmedelsbutik, byggt ett egenritat hus, bildat familj och gift sig.

Trots orosmoment och motgångar längs vägen, som kommit med de olika jobbprojekten, har Mija och Johan kämpat och hållit ihop, berättar de.

– Även om det var tufft många gånger har jag och Johan aldrig bråkat. Vi har kämpat på och sagt att vändningen måste komma förr eller senare, säger Mija till Året runt.

Annons