RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

7 tecken på att du råkat ut för micro cheating – nya otrohetstrenden

17 jan, 2018 
AvMikaela Råberg
Var gränsen för otrohet går beror på vem du frågar – men den nya "trenden" micro cheating är nog något som många drabbas av – och ägnar sig åt. Här är de vanligaste tecknen på micro cheating.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 oväntade saker som kan öka risken för skilsmässaBrand logo
5 oväntade saker som kan öka risken för skilsmässa

I en era där sociala medier spelar en allt större roll utvecklas också våra beteenden och som en följd av detta har man börjat snacka om begreppet micro cheating. Micro cheating är ett nytt sätt att vara otrogen på och just sociala medier gör det enklare att bedra – och bli bedragen.

Så vad exakt är micro cheating?

Micro cheating kännetecknas av en serie till synes små handlingar som indikerar att en person är fysiskt eller psykiskt fokuserad på någon utanför relationen. Kort sagt, när du känner ett behov av bekräftelse från någon du inte har ett förhållande med.

Handlingarna kan exempelvis vara att du medvetet döljer att du har en relation när du pratar med en person du attraheras av. Och att du sedan försöker dölja eller släta över djupet av din nya bekantskap för din partner.

Fler tecken på micro cheating:

  • Du känner en attraktion till en person utanför ditt förhållande och kollar alla bilder hen lägger upp på sociala medier.
  • Du ”glömmer” nämna att du har en partner i era konversationer för att upplevas som singel.
  • Du söker aktivt bekräftelse från någon du är attraherad av som inte är din partner.
  • Du säger att ditt förhållande inte är så seriöst, trots att det faktiskt är det.
  • Du kontaktar ditt ex på en dag som kännetecknade ert spruckna förhållande, exempelvis ditt ex födelsedag eller er forna årsdag.
  • Du skriver onödiga meddelanden till en person du är attraherad av bara för att få bekräftelse. Det kan vara något så trivialt som ”Trevligt att träffas igår”, men det sätter igång ett samtal.
  • Du säger att ditt förhållande är på väg att ta slut, trots att så inte är fallet, när du pratar med en person du är attraherad av.

Källa: Thought catalog Foto: Girls/HBO

Läs mer:

Varför är man otrogen? Här är svaret!

5 sätt en otrohet kan påverka er relation

Här är otrogna svenskars vanligaste ursäkter 

Annons