RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Därför ska du ha strumporna på i sängen – och 5 andra fakta om sex

31 mar, 2023 
Splitbild: Strumpor i en sex och en kvinna som ligger i sängen
Varför är det bra att ha sex med strumporna på? Och vad handlar egentligen sexdrömmar om? Sajten The Healthy har listat fakta om sex du kanske inte hade koll på.
Annons

Trodde du att du visste allt om blommor och bin? Nedan hittar du sex fakta om sex som sajten The healthy har listat The Healthy.

Sexexperterna: Det här är de 5 vanligaste misstagen vi gör i sängenBrand logo
Sexexperterna: Det här är de 5 vanligaste misstagen vi gör i sängen

6 fakta om sex du kanske inte visste

1. Huvudvärk kan faktiskt göra dig mer tänd

Klyschan ”inte ikväll, jag har huvudvärk” är en fras som egentligen skulle kunna användas när lusten i stället faller sig på, skriver sajten. Enligt en studie har personer med migrän svarat att de känner förhöjd lust – trots att de har migrän med huvudvärk.

– Vår studie tyder på att sexuell lust och migränhuvudvärk kan påverkas av samma kemiska substans i hjärnan, säger forskningsassistenten Timothy Houle, enligt The Healthy.

2. Strumpor kan förstärka orgasmen

På med sockorna! Enligt en studie ökar chansen att få en orgasm om du behåller strumporna på. En teori, enligt forskarna bakom studien, är att det är lättare att få en orgasm när man är helt avslappnad och ångestfri. Att vara kall om fötterna kan göra det svårare att slappna av och tända till ordentligt, och speciellt för kvinnor.

Annons

3. Bra sex kan göra underverk för karriären

Ett bra sexliv kan ge ett rikare arbetsliv. Om man är nöjd med sexet kan man både trivas och prestera bättre på jobbet. Man kan känna sig mer inspirerad och engagerad vilket kan öppna dörrar i karriären, visar en studie, enligt The Healthy.

4. Vibratorn uppfanns i medicinskt syfte

Vibratorn uppfanns 1869 i Storbritannien som en behandlingsmetod mot ”hysteri”, en på den tiden klassad psykisk kvinnosjukdom, som egentligen handlade om att kvinnor vantrivdes med livet och därmed uppträdde ”hysteriskt”. Med vibratorn som behandling mot ”sjukdomen” hoppades man kunna lugna ner kvinnan med sexuell stimulans och orgasm, skriver The Healthy.

5. Det går att bryta penisen

Det är ovanligt, men penisfrakturer förekommer. Risken för en fraktur ökar i samband med att man byter ställning under samlaget samtidigt som mannen är inne i sexpartnern. Genom att undvika det minskar man också risken för att olyckan sker.

6. 10 procent av drömmarna handlar om sex

Ungefär 10 procent av det vi drömmer om handlar om sex, vilket gäller för både kvinnor och män, enligt en amerikansk studie. Däremot skiljer det sig mellan könen vad för slags sexdrömmar vi har: Kvinnor drömmer mer att de har sex med politiker och kändisar, medan män drömmer om att ha sex med flera personer samtidigt, visar studien.

Annons