RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

5 saker sexuellt tillfredsställda par gör regelbundet

02 dec, 2022 
MåBra Redaktionen
Ett par i sängen och en flaska champagne
Är du och din partner nöjda med ert sexliv? Studier visar att de par som är sexuellt tillfredsställda i sin relation har vissa vanor. Här är fem saker par som har bra sex ofta gör.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Studier visar att par som har sex en gång i veckan eller mer är nöjdare med sitt sexliv jämfört med andra. Men det är självklart inte bara hur ofta man ligger med varandra som har betydelse för hur tillfredsställd man är, utan också hur kommunikationen är mellan varann. Det skriver filosofie doktor Nicole K. McNichols i Psychology Today. Hon berättar också om fem vanor som par med ett gott sexliv ofta har.

Se också: Se 5 tecken på att du är bra i sängen

Se 5 tecken på att du är bra i sängenBrand logo
Se 5 tecken på att du är bra i sängen

5 vanliga vanor hos par med bra sexliv

Så hur prioriterar du sex och intimitet i ditt förhållande? Här är fem vanor som sexuellt nöjda par har, enligt forskning och fil dok Nicole K. McNichols.

1. De avsätter tid för varandra och sex

Ofta finns det en föreställning om att fantastiskt sex sker spontant. Även om det kan stämma är det en orealistisk förväntan att ha hela tiden. Par med ett aktiv sexliv avsätter tid för varandra.

Annons

Det kan ju låta lite tråkigt och osexigt att planera att ligga. Men det behöver inte vara det, att planera sex skapar en förväntan vilket kan kännas spännande. Det gör också att din partner känner att du värdesätter tiden tillsammans och att vara intim.

2. De delar med sig av sina sexuella fantasier

Sexuellt nöjda par är inte rädda för att beskriva sina fantasier för varandra. De pratar och kommunicerar med varandra om vad de går igång på.

Men att dela fantasier bör dock inte hända när du faktiskt har sex, eftersom ni båda troligen känner er sårbara. Välj en separat tid och plats när du kan känna dig trygg när du delar med dig av dina fantasier.

3. De flirtar och njuter av tiden med varandra innan sex

Förspel ska inte underskattas, par som är nöjda med sitt sexliv flirtar och njuter av tiden tillsammans innan de har sex. De väljer att ha sex med varandra när de kan vara närvarande och fokusera på varandras njutning.

Annons

4. De vågar prova nya saker

Lusten kan utvecklas när båda känner sig trygga med varandra och man har en känsla av tillit. Det är bra att veta vad vår partner gillar! Men studier visar också att par som är nöjda med sitt sexliv vågar att prova nya saker, kanske att ha sex i en annan position eller ny miljö.

5. De förväntar sig inte att allt ska vara perfekt

Sex kan vara rörigt och ibland till och med komiskt. Sexuellt nöjda par förstår det och inser att allt inte kan vara perfekt. Lär dig att skratta när saker inte går som planerat och acceptera att livet kan vara så, fokusera inte för mycket på att prestera utan istället på att njuta tillsammans.

Foto: TT

Annons