Det avslöjar er favorit-sexställning om er relation

Man och kvinna ligger på säng med vita lakan och ser varandra i ögonen
5 tecken på att du ha träffat den rätta
Slå på ljud

Hur har ni sex?

Gamla hederliga missionären? Sömnigt morgonsex från sidan? Eller föredrar ni kvinnan ovanpå? Vilket det är säger något om er relation, enligt engelska sexrådgivaren Tracey Cox.

Det lär finnas uppemot 600 olika sexpositioner, men de flesta par håller sig till 2-3 stycken, enligt Tracey Cox. Hon kan inte säga vilka som är bäst, men har några av hennes tankar om vad det säger om er som par:

Det här säger sexställningen om er relation:

Missionären

Plus: Den är bekväm, lätt att ta till och kan utföras under täcket när det är kallt. Det är också en ställning som skapar närhet, ni ligger ansikte mot ansikte och även om ni inte kysser varandra ger den en stor intimitet.

Minus: Missionären har dåligt rykte som tråkig och traditionell och det delvis med rätta. Att välja den ställningen gång på gång tyder på viss fantasilöshet – och kanske även på att ert sexliv går på rutin, tycker Tracey Cox. Det är också en ställning då mannen dominerar och får styra. Frågan är om det är ett mönster i er relation?

Sexrådgivarens slutsats: Ert sexliv kanske är lite åt det tråkiga hållet, men det sprakar fortfarande om er kärlek.

Bakifrån

Plus: Det här är en bra ställning om man vill stimulera G-punkten – eller om man vill komma åt att stimulera klitoris. Den är också tacksam om man vill fantisera om någon annan än sin partner, tycker Tracey Cox.

Minus: Det här är inte en speciellt intim position eftersom ni inte ser varandras ansikten. Här handlar det inte så mycket om kärlek, utan mer om rå lust. Det här är också en ställning där han har kontrollen och dominerar, vilket kan säga något om er relation – om det är favoritställningen.

Sexrådgivarens slutsats: Om det här är er favoritposition och ni undviker att hamna ansikte mot ansikte, kan ni ha problem med intimitet i er relation.

Kvinnan på toppen

Plus: Att kvinnan dominerar tyder på självförtroende och att hon inte skäms för sin kropp. Det säger något positivt om dynamiken i er relation: Han är inte rädd för att låta kvinnan styra.

Minus: Det bästa är att byta ställning ibland. Om ni bara har sex med kvinnan överst, kan det tyda på att hon dominerar relationen. Och alla relationer mår bäst om inte bara en styr, utan båda turas om att hålla i spakarna, enligt Tracey Cox.

Sexrådgivarens slutsats: Ni är i en relation där ni litar på varandra: Kvinnan vågar visa upp sig och utelämna sig själv i och med att partnern tydligare märker om hon får orgasm, eller inte.

Sida vid sida

Plus: Gillar ni sömnigt morgonsex är det här positionen för er. Den ger närhet, ni ligger tätt intill varandra och har mycket kroppskontakt. Perfekt om man vill ha långsamt sex, utan så mycket fokus på orgasm.

Minus: Den här ställningen ger inte samma intimitet ni får när ni har sex ansikte mot ansikte, och ger inte heller den starka lustkänslan ni kan få om ni gör det bakifrån, enligt Tracey Cox.

Sexrådgivarens slutsats: Det här är en ”lat” position och kan tyda på att sex inte är så viktigt i er relation. Det är förstås helt ok – förutsatt att båda känner likadant.

Källa: The Daily Mail

Foto: Shutterstock/TT

Läs mer:

Det här ogillar kvinnor mest när det gäller sex

Sexställningen med högst skaderisk – särskilt om du är man

Vill du sällan ha sex – din lust kan vara responsiv

 

Utvald läsning