RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

5 tecken på att din partner går i tankarna om att vilja separera

08 aug, 2021 
Krossat hjärta
Det kan vara jobbigt att känna hur förhållandet är på väg att ta slut. Men insikten att din partner går i tankarna, kan också ge dig möjligheten att göra något åt det – alternatibt känslomässigt rusta dig för ett uppbrott. Här är tecknen som vittnar om att din partner kanske vill gå skilda vägar.
Annons

Ofta känner man på sig att allt inte är som det ska, om det är med någon man varit tillsammans med ett tag. Kanske blundar man ändå för signalerna, för att det känns för smärtsamt. Men, ju tidigare ni pratar om det desto större är chansen att ni kan rädda upp relationen.

5 tecken på att din partner går i tankarna om att vilja separeraBrand logo
5  tecken på att din partner går i tankarna om att vilja separera

Om inte det känns aktuellt kan det ändå vara bra att rusta sig själv emotionellt för det som kanske komma skall, så att skilsmässan eller separationen kan hanteras någorlunda vänskapligt. Är man dessutom beroende av sin partner på något plan, kan det vara läge att försöka ta tag i sitt eget liv innan domen kommer.

Se ocksåStudie visar: Så här träffas par som skiljer sig mer än andra.

Här är fem varningssignaler som tyder på att din partner troligen vill gå skilda vägar:

Annons

5 tecken på att din partner vill göra slut

1. Hen undviker dig och nekar försök till intimitet

Din partner är inte intresserad av vart du ska eller vad du gör, samt nekar till fysisk eller emotionell närhet. Även om detta kan svalna i alla relationer, samt gå i perioder, så kan en längre period av känslomässigt avstånd vara en tydlig indikator på att saker inte står rätt till.

2. Hen är ointresserad av att lösa konflikter

Trots att du försökt prata om era problem, kanske till och med genom att föreslå saker ni kan testa för att jobba på saken, så visar inte din partner något intresse. Antingen slår hen ner alla förslag om exempelvis parterapi eller införandet av dejtkvällar, eller så går han eller hon med på det men kan inte förmå sig själv att göra det entusiastiskt.

Se också6 personlighetsdrag som ökar risken för skilsmässa.

3. Hen börjar förändra sitt utseende

…eller slutar helt bry sig om sitt utseende, lite beroende på hur din partner var innan. Stora förändringar i hur man tar hand som sig själv, brukar kunna återspeglas i en önskan att förändra även annat i sitt liv.

Annons

4. Hen verkar inte bry sig om dina känslor

När du berättar saker som är viktigt för dig så får du korta svar och en känsla av att din partner är helt obrydd till det du just delat med dig av. Din partner kan också börja skälla och kritisera dig alltmer, utan att bry sig om hur det landar hos dig.

5. Hen beter sig hemlighetsfullt

Om din partner plötsligt börjar gömma undan datorn eller telefonen, byter lösenord, går ut mer eller tar sina telefonsamtal med stängd dörr, så kan det vara ett varningens tecken.

Se också5 gemensamma nämnare hos par som skiljer sig.

Källa: Psychology Today

Foto: Unsplash

Annons