7 saker som gör introverta glada ända in i själen

kvinna i gul tröja sträcker nöjt ut armarna

Att vara introvert i en värld som ofta tycks premiera och vara byggd för extroverta, kan ibland kännas väldigt tröttsamt – det kan nog alla introverta instämma med. Men ibland händer saker som extroverta inte ens lägger märke till händer, men som gör dig genuint lycklig. För visst håller du med om samtliga punkter nedan?

1. Zoommöten istället för att träffas IRL

Ofta tycker du att zoom-möten också kan vara obekväma, men ändå föredrar du dem framför möten i storgrupp. Bakom skärmen är det lättare att hålla en lägre profil och känslan av att ha allas ögon riktade på blir inte lika påtaglig.

2. När någon skickar sms istället för att ringa

Vad är det med folk som pratar i timtals i telefonen? Själv njuter du av tystnaden. Du älskar och uppskattar dina vänner massor, men helst föredrar du att ni har sporadisk kontakt med korta meddelanden mellan gångerna ni ses. För att inte tala om folk du inte känner så bra – mail eller sms tack!

Video: Så vet du att du är en extrovert introvert

Så vet du att du är en extrovert introvert - 5 tecken
1:02

Efter reklamen: Så vet du att du är en extrovert introvert - 5 tecken

(1:02)

Slå på ljud

3. När saker blir inställda

”Gud så skönt” tänker du för dig själv, samtidigt som du säger ”Näää, åh vad trist” till svägerskan.

4. När du får kika ifred i affärer utan att det kommer någon framfusig försäljare

Att få flera runt och fundera i lugn och ro gör dig mycket mer inspirerad och köpsugen än om någon hökar över dig och försöker pracka på dig saker (och invaderar ditt privata space, till råga på allt).

5. En hel eftermiddag utan några planer

Medan mer extroverta vänner genast bli rastlösa och börjar dra igång projekt och aktiviteter njuter du till fullo av en oplanerad dag.

6. Att träffa vänner på restaurang istället för hemma hos någon

För då är det lättare att veta när det är rätt läge att avsluta – så du kan få gå hem och vara ifred sen. Hemmaträffar tenderar att rinna ut i timmar med prat om ingenting, något som får det att krypa i kroppen på dig.

7. Regniga dagar

När du med gott samvete kan få stanna inne i lugn och ro utan att behöva hitta något eller träffa någon.

Inspirerat av: Psychology Today

Foto: TT

Utvald läsning