Det kan dina smaklökar avslöja om din personlighet

Dricker du ditt kaffe svart? Har du även en fäbless för Gin & Tonic? Kanske är du också svag för rädisor? Då får vi beklaga, för mycket (nåväl, en del) talar för att du är en psykopat.

Enligt en studie som har uppmärksammats av Broadly är nämligen de som gillar bittra smaker oftare manipulativa, okänsliga och har anti-sociala personlighetsdrag. Det kom studiens författare fram till efter att ha studerat nära 1000 australiensare och deras smakpreferenser.

Läs också: Maten avslöjar psykopaten: Så äter en person med psykopatiska drag

Böjelsen för det bittra går att koppla till mörka personlighetsdrag i allmänhet och psykopati och sadism i synnerhet, enligt studien.

Faktum är att flera studier har gjorts på matpreferenser i förhållande till personlighetsdrag de senaste åren, och även om fynden inte nödvändigtvis behöver stämma överens med verkligheten är det rätt intressant att fundera över kopplingarna.

Till exempel finns det en studie där man testade hur folk upplevde olika chilifrukters intensitet. Resultatet visade att de som var mer adrenalinälskande (till exempel de som gillar att köra fort) visade högre tolerans mot chilins hetta, och detsamma gällde tävlingsinriktade personer och de med stort bekräftelsebehov.

Läs också: Är din partner en vardagspsykopat? Här är signalerna! 

Tillgång, kultur och vanor påverkar också vad vi stoppar i oss, och resultaten i ovan nämnda studier gör man nog bäst i att ta med en nypa salt. Men visst vore det härligt att kunna avgöra på din dejts drinkval om hen är en psykopat eller inte?

Artikeln publicerades först på Cafe.se.  Foto: IBL

 

Narcissist? 6 tecken som avslöjar din partner

Är du tillsammans med en narcissist?

Är du tillsammans med en narcissist?

Läs också:Narcissist? 6 tecken som avslöjar din partner

 

Utvald läsning