Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

5 meningar en psykopat ofta säger

20 sep, 2021 
psykopat säger något till sin vän
Det finns en del psykopater ibland oss men det är inte alltid lätt att veta vilka de är. Här är fem meningar som vi ofta kan höra psykopater säga. Kanske är det en varningsflagga om du hör någon i din närhet använda dem ofta?
Annons
TV: 5 saker som avslöjar en psykopatBrand logo
TV: 5 saker som avslöjar en psykopat

Om du träffar en person som är psykopat tar det ofta tid innan du förstår att det inte är dig det är fel på. De är experter på att manipulera och vända saker mot dig.

Här är några varningsflaggor att hålla utkik efter – fraser som psykopater ofta använder, enligt författaren till boken Fri från psykopater, Jackson MacKenzie.

5 meningar psykopater ofta säger

Om du hör de här ofta från någon i din närhet så kanske du ska vara lite extra på din vakt.

Du missförstod mig

”Du måste ha hört fel” eller ”det har jag aldrig sagt”. De här meningarna får dig förmodligen att ifrågasätta dig själv, och det är precis vad en psykopat vill ska hända.

Det är en taktik de kan använda för att få folk att tvivla på sin egen mentala hälsa. Genom att få någon att ständigt ifrågasätta sig själv.

Annons

Psykopater kan medvetet reta dig och sedan anklaga dig för att ha fel, eller förneka att något någonsin har hänt.

Du överanalyserar saker

”Du läser in för mycket i det jag sa” eller ”Du tänker för mycket”. Psykopater använder ofta anklagelser som skapar skuldkänslor istället för att ta ansvar för sin del.

Tanken med det är att du ska tvivla på din intuition. Det kan göra att du blir ängslig och när du blir det kommer psykopaten troligtvis klandra dig för att du blivit det.

När du ifrågasätter något psykopaten säger eller varför de inte tar sitt ansvar så bagatelliserar hen dina funderingar med att du tänker för mycket.

Du är galen, du är svartsjuk, eller du är kär i mig

MacKenzie menar att psykopater fabricerar känslor hos andra. De driver dig till bristningsgränsen och kallar dig sen för känslig när den gränsen faktiskt är nådd.

De tar absolut inte ansvar för att ha orsakat det utan får det att verka som att det var ditt eget fel.

Annons

Du är så himla känslig

Om du ifrågasätter varför en psykopat har agerat på ett visst sätt så kan du mycket väl få höra att du är känslig. Eller att du är klängig och försöker kontrollera hen. Ofta sägs det som att det är lite på skoj.

Om du reagerar på det så försöker hen få dig att verka som att det är du som är galen.

Jag hatar drama

Psykopater lever för drama, vilket du kommer att upptäcka om du umgås med en psykopat ett tag. Det är där dramat skapas.

Men en psykopat kommer troligen ofta säga att de hatar drama för att man inte ska tro att de är inblandade i vad som händer.

De vill ju inte att du ska tro att de är inblandade i något negativt beteende.

Se också: 8 tecken som kan tyda på att din vän är psykopatBrand logo
Se också: 8 tecken som kan tyda på att din vän är psykopat

Källa: Jackson MacKenzie/Youtube Foto: TT

Annons