Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

Ny forskning visar: Envisa människor lever längre

25 jan, 2018 
AvHanna Carlsson
Envisa lever längre, visar en studie.
Vill du leva länge nog att se dina barnbarnsbarn ta examen? Forskning visar att hemligheten till ett långt liv mest bara handlar om din attityd.
Annons

En ny studie publicerad i International Psychogeriatrics avslöjar att människor som blir 100 år ofta är envisa, energiska, anpassningsbara och positiva. Studien visade också att de som blev riktigt gamla hade stark arbetsmoral och nära band till sin familj, religion och sitt land.

Forskarna studerade livet för 29 pensionärer från ett område i Italien. Studierna gick ut på att intervjua individerna och deras familjer för att lära sig mer om deras liv. Förutom deras envishet fann experterna också att seniorerna var väldigt öppna för förändring.

Läs också: Personlighetsdragen som ger människor längre liv

Andra egenskaper påverkar också livslängden

Medan deras hälsa hade försämrats på vissa sätt var dessa seniorer fortfarande skarpa. De visade större självförtroende och starkare beslutsamhet än deras yngre familjemedlemmar.

Medan det inte finns några sätt att garantera ett långt liv visar studien att självkänsla och andra personlighetsdrag helt enkelt kan hjälpa till. Om egenskaperna patriotisk, familjekär och envis passar in på dig finns det en stor chans att du kommer ha många fler födelsedagar att fira.

Källa: CountryLiving  Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

Annons