Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

Så fungerar kvinnliga psykopater – 4 vanliga drag

01 nov, 2021 
kvinnlig psykopat – det syns sällan utanpå att någon är psykopat
Vi tänker sällan på kvinnor när vi pratar om psykopater … Men misstänker du att du har en kvinnlig psykopat i din närhet? Här är några drag att hålla utkik efter för att få det bekräftat!
Annons
5 saker som avslöjar en psykopatBrand logo
5 saker som avslöjar en psykopat

Den typiska bilden av en psykopat är ofta en man. Men kvinnor kan också vara psykopater. Eftersom vi mer sällan tänker på det så kan kvinnliga psykopater vara svårare att upptäcka. Att förstå hur de tänker är mer eller mindre omöjligt.

Psykopater klassificeras inte som psykiskt sjukdom. Däremot har man sett att hjärnor skiljer sig mellan psykopater och andra. Då handlar det om området förknippat med känslor. Hos psykopater är det här området mindre.

Så fungerar den kvinnliga psykopaten

Winifred Rule har skrivit boken Född att förstöra som är en instruktionsbok om den kvinnliga psykopaten. Hon har själv levt med två psykopater och har egna erfarenheter. Så här beskriver hon kvinnliga psykopater hos Psychology Today.

Annons

Hon går snabbt från sympatisk till kall

Den kvinnliga psykopaten kan ljuga väldigt övertygande och låta otroligt uppriktig. Hon kan verka sympatisk och erbjuda hjälp – för att i nästa sekund ändra sig och ta tillbaka det. Hon är expert på att få som hon vill.

kvinnlig psykopat

Hon blir glad av att lura andra

En kvinnlig psykopat gillar att känna sig överlägsen och det gör hon när hon lurar andra. Hon blir upprymd av att såra eller göra andra besvikna. Det gör hon ofta, för att sedan tänka på hur dum den hon lurat måste vara som gått på hennes plan.

Hon vill vara i centrum

Innerst inne känner sig den kvinnliga psykopaten otillräcklig. För att känna sig viktig vill hon ha uppmärksamhet. Hon ser alltid till sitt eget bästa och gör planer för hur hon ska kunna använda sig av personer i sin omgivning för sina egna syften.

Hon känner sig ”tom”

Kvinnliga psykopater känner sig ofta tomma, (eller beskriver känslan som liknande tom). De har dålig självbild. De kan växla i humör väldigt snabbt och till exempel gå från att känna sig tom och låg till att skratta högt med andra.

Källa: Psychology Today Foto: TT

Annons