Har du egenskapen som gör dig extra musikalisk?

Låt på hjärnan?

Personer som är musikaliska är också ofta öppensinnade, visar en ny studie från University of Cambridge. Musikaliska personer är med andra ord fantasifulla, har många varierande intressen och är öppna för nya sätt att tänka. De har också lätt att anpassa sig till förändringar i sin miljö.

Forskningen är den största studien hittills som utforskat sambandet mellan personlighet och musikalisk förmåga, vilket definieras som bland annat bra melodiskt minne och taktkänsla.

Läs mer: Din personlighet avslöjar hur du äter

Öppenhet var den personlighet som hade starkast koppling till musikalisk förmåga, men även extroverta personer var i regel mer musikaliska än genomsnittet.

Personer med dessa personlighetsdrag, som inte har utvecklat sin musikaliska förmåga genom till exempel musiklektioner, har ändå stor potential att bli bra på sång och instrument, enligt forskarna.

Är du öppen och utåtriktad kan det alltså vara en god idé att skaffa en röstcoach – du kanske blir nästa stora musikstjärna!

 

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

 

LÄS MER:

 

Din sovställning avslöjar din personlighet

sov

En brittisk forskare har kartlagt sambandet mellan sovställning och personlighet. Kolla här för att se om du sover som du är!

Läs mer: Din sovställning avslöjar din personlighet

 

Dina Facebook-uppdateringar avslöjar dig – sådan är du!


Visa mig dina Facebook-statusar och jag ska säga vem du är. Det är budskapet bakom en ny studie från London.

Läs mer: Dina Facebook-uppdateringar avslöjar dig – sådan är du!

 

Ny forskning: Ditt födelsedatum kan avgöra hur du mår

Fyller du år på vintern, våren, sommaren eller hösten? Det kan påverka ditt välmående.

När på året du är född kan ha stor inverkan på ditt humör, enligt en ny studie. Kolla om ditt födelsedatum stämmer överens med forskarnas upptäckter!

Läs mer: Ditt födelsedatum kan avgöra hur du mår

Utvald läsning