Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

Forskare: Du blir mer nöjd med din kropp – om du vistas i naturen

24 jan, 2018 
AvHanna Carlsson
Att komma ut i naturen kan göra ganska mycket för ditt välbefinnande – inte bara för att det är nerstressande och bra motion. Ny forskning visar att det kan ha en positiv inverkan på hur du ser dig själv.
Annons

Om du har problem med din kroppsuppfattning kan en frisk promenad hjälpa dig stärka ditt självförtroende. Ny forskning från Anglia Ruskin University, Perdana University och University Collage London har nämligen tagit reda på vilka effekter naturen har på människor som är missnöjda med sin kropp.

I fem studier fick deltagarna se bilder med naturmotiv eller ta promenader i naturen. Resultatet från studien visade att människor som spenderade mer tid i naturen fick en mer positiv uppfattning till sin kropp.

Läs också: Du behöver inte älska din kropp!

Viren Swami, författaren till studien, menar att det finns flera orsaker till att naturen har en så stor påverkan på självförtroendet.

– Den kan skapa en distans, både fysiskt och psykiskt, från situationer där fokuset ligger på utseende.

Viren menar också på att naturen är så fascinerande att den fångar vår uppmärksamhet och får oss att tänka mindre negativt på vårt egna utseende.

Läs också: Ashley Grahams tips för att trivas med din kropp

Hon poängterar att mer tid utomhus kan uppmuntra människor och ge en större förståelse och tacksamhet över vad kroppen egentligen klarar av, snarare än ett fokus på utseende.

Källa: Independent   Foto: IBL

 

Läs också: 

Visste du det här om promenader? 10 fantastiska hälsoeffekter!

Här kan du få skogspromenad på recept

Bli av med stressen – gå ut i naturen

Så påverkar promenader i naturen dina tankar 

 

Annons