Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

Här är otippade egenskapen som lätt gör dig omtyckt av andra

13 okt, 2021 
kvinna blir omtyckt av alla
Att försöka vara perfekt kan vara helt fel väg att gå om du vill bli omtyckt av andra, istället kan den här egenskapen hjälpa!
Annons
TV: Otippade egenskapen som lätt gör dig omtyckt av andraBrand logo
TV: Otippade egenskapen som lätt gör dig omtyckt av andra

Brukar du anstränga dig lite extra för att bli omtyckt i sammanhang där du träffar nya människor? Kanske är det helt i onödan …

För även om det finns många råd kring hur man blir omtyckt av andra – att le, lyssna, kopiera kroppsspråk, ge komplimanger och styra samtalen till sådant man tycker lika om, så kan att bara vara sig själv vara den bästa framgångsmetoden.

De här personerna kan vara lättare att gilla

Att vara mänsklig är nämligen det som kan göra att personer verkligen tycker om oss som mest. Vi behöver inte visa upp våra så kallade ”bästa” sidor.

Enligt forskning är det lättare att gilla någon som gör misstag. Medan någon som kan verka perfekt utåt sett, och aldrig gör misstag, är svårare att tycka om, enligt Psychology Today.

Annons

Forskningen det här bygger på är inte ny, man började kika på det här redan på 1960-talet. Då gjorde man en studie där man tog in personer som fick svara på relativt enkla frågor. Medan andra fick titta på.

Mest omtyckta av publiken blev personer som svarade rätt på de flesta frågorna men samtidigt gjorde små misstag. I klass med att snubbla till eller spilla lite kaffe på sig.

kvinna spiller kaffe på sig
Att spilla kaffe på sig behöver inte betyda att man gör bort sig, det visar bara att du är mänsklig.

Det perfekta är inte alltid det bästa

De här personerna framstod som kompetenta, då de kunde svara på de flesta frågorna, men samtidigt mänskliga och sårbara. Experimentet visade alltså att det kan gynna oss att visa brister och sårbarhet.

Annons

Är det något man kan ta med sig från det är det kanske att det perfekta inte alltid är det bästa. Det kan till och med vara så att det du gillar minst med dig själv är det någon annan gillar mest.

Däremot är det förstås olika från person till person vad vi gillar. Det någon ser som charmigt kanske inte tilltalar en annan alls.

I slutändan är det kanske helt enkelt bästa att bara vara sig själv?

Källa: Psychology Today Foto: TT

TV: Så bra passar du och dina vänner ihop – enligt stjärnornaBrand logo
TV: Så bra passar du och dina vänner ihop – enligt stjärnorna
Annons