Fråga psykologen Fråga KBT-terapeuten Narcissism Utmattningssyndrom Hantera känslor ADHD Om MåBra

5 tips – så får du människor att gilla dig

24 maj, 2014
author Jennie Sandberg
Jennie Sandberg
Älskad och omtyckt av alla? Här är knepen som gör dig till ett socialt proffs!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Att första intrycket är viktigt vet vi, men sedan då? Vad är det som gör att vissa människor blir så populära och omtyckta? Ta efter de här råden när du umgås med andra, så blir du garanterad poppis hos både gamla och nya vänner!

1 – Låt andra prata om sig själva

Oavsett om du träffar en person för första gången eller om du umgås med någon du känner väl, lyssna på vad de har att berätta. Enligt en studie påverkas vår hjärna lika positivt när vi får prata om oss själva som när vi äter mat eller får pengar.

2 – Fråga om råd

När någon frågar om ens åsikt eller ber om råd känner vi oss värdefulla. Att be varandra om råd ökar samhörigheten och ger ett bättre samarbete, både på jobbet och privat.

3 – Ställ en positiv fråga

När du startar en konversation med någon – börja alltid med att fråga om något bra eller roligt som har hänt i personens liv. Sedan kan du gå vidare och fråga om annat. Om svaret på den första frågan är positivt kommer det hjälpa personen att känna sig mer nöjd med livet och tillvaron i stort.

Annons

4 – Lyssna och upprepa

Vi människor älskar när andra lyssnar på vad vi har att säga. Upprepa de tre senaste orden din samtalspartner har sagt, på ett lugnt och nyfiket sätt. Då känner sig personen trygg med att fortsätta berätta, och du visar att du verkligen lyssnar, säger Leil Lowndes, kommunikationsexpert.

5 – Prata inte illa om andra

Att skvallra är okej, men bara så länge det görs på ett vänligt sätt. Om du fokuserar på andra människors goda sidor är chansen stor att du själv kommer att uppfattas som trevlig och positiv. Om du tvärtom pratar illa om andra är risken stor att du istället blir förknippad med deras dåliga sidor.

 

Källa: medicaldaily.com

 

AV: Linnea Bjärle

BILD: Thinkstock

 

Annons