6 tecken på att du verkligen behöver semester – NU!

06 jul, 2017 
https://image.mabra.com/elle-thowewl-205x130.jpg.jpg?imageId=6446483&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Thowe Wagner Larsson
Är du irriterad, arg och gråtmild? Högst troligtvis behöver du semester mer än någonsin. Här är sex tecken på att din kropp längtar efter några veckors ledighet.
Annons

Är du praktiskt taget ensam kvar på kontoret, där du måste jobba för tre för att göra semesterfirarnas arbetsuppgifter och samtidigt jobba framåt för att en vacker dag kunna njuta av din egen semester?

Läs också: Sluta stressa: Därför är återhämtningen livsviktig för dig

Att semestern är nära innebär troligtvis också att det var ENORMT länge sedan du hade semester sist.

Här är några tecken på att du verkligen behöver det – och helst redan igår.

1. Du tycker inte saker är lika kul

När någon frågar dig om ni ska hitta på något efter jobbet, som att ta ett glas vin eller äta en middag ihop, vill du mest bara gå hem och lägga dig i soffan. Om saker du brukade tycka var kul inte längre känns lika roliga är det ett tecken på att du behöver semester.

2. Du blir irriterad av minsta lilla

Någon råkar putta till din väska på tunnelbanan och du fantiserar i hemlighet om att ge personen en rak höger. I vanliga fall hade du fortsatt att läsa din tidning eller scrolla på din telefon, men numera kan även den mest oskyldiga personen göra dig irriterad.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Läs också: Nära att bli utbränd? Här är 9 varningstecken!

3. Det där tålamodet du en gång hade var det länge sen du såg

Tidigare kunde du vänta i en evighet utan att det störde dig – du kunde ju tänka på andra saker under tiden! Idag får du stresspåslag bara av att se kön till lunchrummets mikrovågsugnar och börjar svettas av att stå och vänta vid ett rödljus vid övergångsstället.

4. Koncentrationen är låg

Vänta, vad var det du läste alldeles nyss? Vad var det du skulle göra härnäst? Att ständigt tappa fokus och inte kunna koncentrera dig är ett stort tecken på att du behöver ta ledigt.

5. Du gråter ofta

Att gråta av minsta lilla, som att se en söt hundvalp på stan eller grannens bebisvagn, är ett tecken på att dina hormoner inte är helt balanserade. Gå på semester, nu!

Läs också: HSP: Hantera ångesten – här är 7 tips

7. Du glömmer saker

Imorse glömde du bort var du la din telefon, i förra veckan kunde du inte hitta dina nycklar och på jobbet slarvade du bort ditt anteckningsblock. När du börjar glömma bort saker behöver du (och din hjärna!) ta ledigt.

Källa: Allt om resor Foto: IBL

 

Hejdå semestergräl – så hanterar du bråket!

Läs också: Hejdå semestergräl – så hanterar du bråket!

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons