Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

TacoBar inför fler vegetariska och veganska val på menyn

10 nov, 2017 
AvMalin Ny
Intresset för den vegetariska och veganska kosten växer, och det har aldrig varit så enkelt att äta vegetariskt på restauranger som det är nu. Flera av de stora matkedjorna har numera ett utbud av grönt på menyn, och TacoBar utökar nu med ännu fler alternativ.
Annons

Allt fler har insett fördelarna med att äta vegetariskt och veganskt, både när det gäller hälsan och miljön. Många av de populära matkedjorna har snappat upp trenden och TacoBar, den första Tex-Mex kedjan i Sverige, utökar nu sin meny med ännu fler gröna rätter.

Läs också: Hjälp! Veganer kommer på middag, vad bjuder jag på?

Bland annat hittar du nu sojaproteinet Vegme på restaurangerna, och andra vegetariska alternativ som chili veggie och bönor. Sammanlagt finns det nu 250 vegetariska alternativ och kombinationer på restaurangerna runt om i landet, och vi hoppas att andra kedjor tar efter.

Läs också: Nu börjar Taku Taku med veganbruncher i Stockholm

– Vi har försökt hitta ett alternativ som skall komplettera vår befintliga vegetariska meny och bredda den ytterligare. Idag kan man få nästan samtliga av våra rätter med ett vegetariskt protein som alternativ. Vi har även flera helt veganska alternativ och den menyn växer sig allt större. Bland annat har vi tagit in två helt nya veganska råvaror i form av vegansk ost och vegansk gräddfil, säger Lars Nallebro, VD på Svenska Taco Bar.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Veganska rosa macarons – recept 

Läs också: Veganska rosa macarons – recept 

 

Annons