Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Grilla vego i sommar – här är bästa nya köttsubstituten!

27 maj, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Gör det lätt för dig när du ska grilla vego i sommar. Vi tipsar om fem goda alternativ till grillen som du kan köpa färdiga i affären, fyra saftiga burgare och ett vegansk revbensspjäll.
Annons

I sommar kommer fler än någonsin att lägga vegetariskt på grillen, åtminstone om man får tro framtidsspaningar som till exempel ICAs Grillrapport. Den visar att 44 procent av kvinnorna och 25 procent av männen vill grilla mer vegetariskt.

Men det kan finnas ett motstånd, framför allt om man inte är van. Hur gör man en bönburgare som håller för att grillas? Vad ska man ha för protein när man grillar vego?

Det går att ducka för det här motståndet, till exempel genom att köpa någon av alla färdiga vegorätter som du kan köpa och lägga direkt på grillen. Vi har valt ut fem favoriter från sommarens sortiment, fyra goda burgare och ett revbensspjäll.

Quorn Ultimate Burger

Du som vill grilla veganskt får det också lättare i sommar, i alla fall om du vill festa loss på en rejäl burgare. Quorns Ultimate Burger är som Quorns andra produkter, gjord på mycoprotein från fermenterad svamp. Servera den med spännande smaker som picklad rödlök, rödbetshummus och kryddstark srirachamayo.

Annons

Oumph! Sticky smokehouse

Det här är inget mindre än revbensspjäll – fast ändå inte. Oumph! har format sina sojafiléer att se ut som revbensspjäll och smaksatt dem med en rökigt härlig bbq-sås. Den goda, rökiga och köttiga smaken gör att man lätt kan tro att det är riktiga revbensspjäll på tallriken.

Servera dem med dina favorittillbehör, till exempel grillad majs, cole slaw och klyftpotatis.

The Beyond Burger

Den här burgaren har tidigare tagit veganer i USA med storm. Burgaren är gjord på ärtprotein, men har en känsla och ett utseende som gör att man lätt tror att det är kött. Den röda färgen på burgarna kommer från rödbetor.

Annons

Servera burgaren precis efter eget huvud, kanske som en klassisk ostburgare (vegansk ost så klart), lök, tomater, sallad, ketchup och dressing.

ICA panerad halloumiburgare

Att grilla halloumi låter kanske inte så nytänkande, men paneringen gör burgarna extra smakrika och goda. Lägg en grillad halloumiburgare i ett hamburgerbröd tillsammans med majonnäs med rostad paprika och avokado.

The Oumph! Burger

Oumph!s nya burgare är gjord på sojaprotein och färgad med rödbeta för att få den riktigt köttiga känslan av en icke-vegetarisk burgare. Pensla den gärna med lite bbq-sås eller glaze när du grillar den och ät den sedan med mjukstekt lök, dressing, tomat och sallad.

 

Läs mer:

Så grillar vi i sommar – mer vego och girl power

7 ljuvliga, enkla desserter att lägga på grillen

MåBra reder ut hur farligt det är att grilla

Annons