Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Nytt piller lurar kroppen att gå ner i vikt

04 apr, 2015 
Kan jag ta kosttillskott mor pms?
Forskare har utvecklat ett nytt typ av läkemedel som stoppar viktuppgång, sänker kolesterolet och kontrollerar blodsockret.
Annons

Forskare har utvecklat en ny sorts bantningspiller. Det lurar kroppen att tro att den har fått i sig kalorier, vilket får kroppen att bränna fett.

”Pillret sänder ut samma sorts signaler som normalt sker när du äter mycket mat, så att kroppen börjar skapa rum för att lagra den”, säger Ronald Evans, chef för Salks Gene Expression Laboratory i USA.

Till skillnad från många andra bantningspiller löser sig fexaramine, som pillret heter, inte i blodet. I stället blir det kvar i tarmarna, som en inbillad måltid, vilket orsakar färre bieffekter.

I dagsläget har pillret bara testats på möss, men forskarna hoppas att snart kunna genomföra studier på människor. Först därefter blir det aktuellt att släppa fexaramine på marknaden.

AV: Erik Olkiewicz

BILD: Thinkstock

 

LÄS MER:

Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

vikttjanster

Läs mer: Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

 

Annons

Motionstabell – så mycket förbränner du

148389080-700x465

Här har vi sammanställt hur många kalorier du gör av med vid olika träningsformer och aktiviteter – och hur många steg träningen kan omvandlas till.

Till motionstabellen!

Allt du vill veta om 5:2!

52-frukost

Passar 5:2-dieten dig? Här hittar du allt du behöver veta om det hyllade metoden, från Marie Tegnérs hyllade 5:2-blogg till experternas svar på vanligaste frågorna om fasta, 5:2-recept och all annan fakta som kan vara av vikt och intresse för dig som är intresserad av 5:2!

Läs mer: Allt du vill veta om 5:2!

Annons