Nu börjar Taku Taku med veganbruncher i Stockholm

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges första veganska snabbmatskedja Taku Taku slog upp portarna i våras till mångas stora förtjusning, och nu meddelar kedjan att de även kommer att börja med brunch på Norrsken i Stockholm.

Taku Taku Norrsken, som ligger på Birger Jarlsgatan, har ett lite annorlunda upplägg än de övriga restaurangerna. Här har de nämligen sitt testkök där de leker fram nya veganska koncept och därför kan man hitta nya, tillfälliga rätter på menyn då och då.

– Vårt mål är att fylla ett tomrum som jag tycker finns för dem som vill äta mer plantbaserat. Veganska bruncher finns det inte så många av vad jag vet? Dessutom har veganscenen inte känts lättillgänglig för alla utan nästan varit lite underground, säger grundaren Sebastian Schauermann.

Läs mer: Nya veganprodukten har mer protein än kyckling

Hans vision är att Taku Takus huvudmålgrupp i framtiden ska utgöras av köttätare, och vänder sig därför inte till veganer i första hand.

– Veganerna är ju redan övertygade gäster, thank god. Och jag som själv äter kött ibland saknade något lättsamt och spännande koncept som inte gjorde avkall på min bekvämlighet och vardag för att nå mitt mål att äta mer veganskt.

Schauermann avslöjar också att Taku Taku står inför en stor eventuell expandering av kedjan, och om allt går enligt planerna kommer expanderingstakten att öka drastiskt.

– Tänk vad det skulle innebära? I dag serverar vi bara 600 veganska rätter om dagen, tänk dig att vi skulle öka det med 100. Vilken vinst för klimatet det skulle vara!

Läs mer: Vegansk krogrecensionssajt guidar rätt

Varje helg från och med den 9 september kommer det alltså gå att äta brunch i sällskap av DJ på Taku Taku Norrsken. Taku Taku finns även på Paradiset Matmarknad i Sickla och på Paradiset Söder på Brännkyrkagatan, men där kommer inte bruncherna att serveras.

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

8 inspirerande vegankonton på Instagram

Läs också: 8 inspirerande vegankonton på Instagram

 

Dela på: