"Nyttiga" semlor är årets snackisar – här köper du dem!

Nu kommer tiden på året då kaféer börjar slåss om vem som kan hitta på den mest påhittiga, nyskapande och snackisvänliga semlan. Vi minns alla semmelwrapen, prinsessemlan, nachosemlan, semmelsmoothien, korv-med-bröd-semlan och guldsemlan som för ett par år sedan fick krösusar i Stockholm att gå man ur huse för att få lägga en tusing på en semla.

Vad blir då årets semmelsnackis?

H&M går ut hårt med att lansera en hel semmelkollektion. Nej, inte kläder, utan faktiska semlor. I alla fall nästan. I kollektionen ingår en rawboll-semla, en overnight oats-semla och en healthy-ish freakshake med smak av semla samt en traditionell minisemla.

Det är på H&M:s kafé It’s pleat som semmelkollektionen kommer att säljas. It’s pleat finns på Drottninggatan och i Fältöversten i Stockholm och på Svartbäcksgatan i Uppsala. Och kollektionen borde kunna tillfredsställa både den hälsofokuserade och den som vill ha grädde och vitt bröd.

– Vi vill inspirera folk till att göra mer välbalanserade val. Hos oss kan man unna sig en semla om man vill, men man kan också välja en precis lika god och lite nyttigare variant – utan att gå miste om varken smak eller kvalitet. Vår freakshakesemla levererar verkligen just detta! Och den är precis lika yummy för synen som den är i smaken, säger Caroline Björkholm, creative director på It’s pleat i ett pressmeddelande.

Shake, rawboll och overnight oats

H&M:s kafé It's pleat lanserar en kollektion med semlor.

Hela kollektionen av H&M-semlor.

För den som vill dricka sin semla rekommenderas den veganska freakshaken. Den är gjord på havredryck, dadlar och mango och smaksatt med mandelsmör och kardemumma. Den toppas med kokosgrädde och hallonskakade popcorn samt ett spätt med blodapelsin, rawboll-semla och kiwi. Tillräckligt för att bli mätt helt enkelt. Kanske till och med för att framkalla en klassisk semmelkoma.

Rawfood-semlan som ingår i freakshaken men som också går att köpa enskilt, är en vegansk, ekologisk och gluten- och laktosfri rawboll sötad med dadlar. Gott både till kaffet och som snabbt mellanmål.

It’s pleat har också tänkt på att du vill äta frukost så här i semmeltider och därför tagit fram en vegansk overnight oats-semla. Havregryn smaksatta med mandelmassa och kryddat med kardemumma gör dig både mätt och semmelnöjd.

Sist men inte minst, eller jo förresten, minst är just vad denna minisemla är. Liten och klassisk i sitt utförande. För dig som vill ha en vanlig semla, men i ett mindre format. Och blir man inte nöjd går det alltid att köpa två.

 

Läs mer:

Goda nyheter: Så nyttig är din semla

Sugen på semla? Så gör du din egen semmelkorv

 

 

Utvald läsning