Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

Därför har tedrickare bättre hälsa

09 sep, 2014 
te för hälsan
Kaffe eller te? Tänk efter innan du besvarar den frågan. Nya rön visar att de som väljer te är betydligt friskare än kaffedrickare.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Om du börjar dricka te istället för kaffe kan du sänka din risk att drabbas av dö av hjärt- och kärlsjukdomar med 24 procent. Det har en ny fransk studie kommit fram till. I studien deltog drygt 130 00 personer i åldrarna 18 till 95 år.

Forskarna vid  Georges Pompidou Hospital i Paris tror att teets höga antioxidantinnehåll är en del av förklaringen till varför tedrickare lever längre och håller sig friskare.

Men tedrickare har också hälsosammare vanor jämfört med kaffedrickare. Ju mer kaffe deltagarna rapporterade att de brukade dricka, desto högre var till exempel chansen att de även rökte cigaretter. Personer som valde te istället för kaffe motionerade dessutom mer än kaffedrickarna.

 

Knepen som gör dig 10 år yngre

Stanna tiden – och få klockorna att gå baklänges. Med MåBra:s smarta knep kan du sänka din biologiska ålder med upp till tio år!

Läs mer: Knepen som gör dig 10 år yngre

 

Tänk dig pigg, stark och lycklig!

Utnyttja tankens kraft för att nå dit du vill – och du kan komma hur långt som helst. MåBra listar knepen som får dig att tänka på rätt sätt!

Läs mer: Tänk dig pigg, stark och lycklig!

 

Forskare: 5 minuter om dagen kan förlänga ditt liv

Vill du förbättra dina chanser till ett långt och friskt liv? Det tar bara 5 minuter per dag…

Forskare: 5 minuter om dagen kan förlänga ditt liv

 

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

Annons