Allt fler skippar frukost på grund av stress

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Ungar att klä, hundar att rasta och en omöjlig frisyr att fixa innan bussen går. I bästa fall hann du med en kaffe på stående fot samtidigt som du laddade diskmaskinen. Morgonrutinens många moment inkluderar allt mer sällan frukost…

Det visar en färsk undersökning från analys- företaget YouGov Zapera, som på uppdrag av Kellogg’s frågat 1 000 svenskar om deras frukostvanor.

26 procent av de tillfrågade svarade att de hoppar över frukosten någon eller några dagar i veckan. En liknande undersökning gjord 2008 visade att tidsbristen var det största skälet till ett skippat morgonmål, då uppgav 33 procent att de helt inte hann äta frukost.

2011 har samma siffra stigit till 43 procent.

– Stressen märks på alla plan både privat och i karriären och att man allt oftare hoppar över frukosten är bara ett tecken på detta, säger beteendevetaren Nina Jansdotter i ett pressmeddelande.

Andra trender enligt samma undersökning är att fler äter sin frukost i ensamhet, trots att de bor tillsammans med andra. I hushåll med fler än en person, äter 52 procent frukosten ensamma och bland alla svarande är motsvarande andel 59 procent.

Många barnfamiljer äter frukost framför tv:n och 9 procent av barnen äter inte frukost alls.

Men en näringsrik frukost behöver inte ta tid att göra i ordning. Klicka här för några snabbfixade och näringsrika förslag!

AV: Jennie Sandberg

BILD: Thinkstock

Redaktionens tips
Dela på: