Annons

Annons

Nu svarar Acne på modellkritiken: ”Vi har uppenbart inte lyckats”

Nu svarar Acne på modellkritiken:
Efter att ha fått stark kritik från andra komikern Mia Skäringer medger Acne nu att man gjort fel med val av modeller.

Som MåBra rapporterade om tidigare i veckan riktade Mia Skäringer och poddkollegan Anna Mannheimer skarp kritik mot svenska modemärket Acne och deras nya kampanj. I ett öppet brev som Mia Skäringer publicerade på instagram skrev de bland annat: ”flera av flickorna – kvinnorna ser sjuka ut. Antingen är det 13 år eller så är de vuxna och skapta mycket smala, men blekpudrade och stajlade i någon slags håglös ”knarklook””.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Läs också: Mia Skäringer rasar mot Acne och deras modellval 

Det öppna brevet fick stor uppmärksamhet och nu har Acne svarat på kritiken i ett mejl till poddkollegorna som Mia Skäringer Lazar har publicerat på sitt instagramkonto. De skriver att de har som policy att inte jobba med minderåriga modeller och visa mångfald och sundhet. ”Vi har uppenbart inte lyckats i detta fall och kommer använda lärdomarna samt den input vi får från er och andra engagerade personer, för att bli bättre i kommande fotograferingar och projekt”.

Läs också: Mia Skäringers hyllning: Så jobbar kvinnliga genier

Acnes representant skriver också att arbetet med modell- och bildval kommer att utökas framöver så att de förmedlar de ideal som företaget vill stå för.

Läs hela brevet här:

Svar från Acne. ( och en av bilderna med starkaste sjukdomsflörten borttagen) Det handlar inte om att vara tjock eller smal. Ingenting handlar om den enskilda modellen/erna utan om hur klädföretaget på ett enformigt och utstuderat sätt kommunicerar i bild med oss köpare. Det handlar om att representera flera olika kroppar. Och när det blir enkom åt det ena hållet, och på det ena hållets yttersta kant och dessutom förstärks via styling och oversize då sänder det riktigt dåliga signaler. Jag funderar på hur det hade känts om modevärlden flirtat med en annan sjukdom på samma sätt. Hur vi reagerat. Vi har helt enkelt vant oss och behöver vakna. I Frankrike (modets centrum) är näst vanligaste dödsorsaken efter trafikolyckor anorexi/ätstörningar (ålder 15-24) Det vore löjligt å förneka sambandet…Ja ja vi må gagga ut i evigheternas rymd om detta och kanske skrevs svaret över en drink på flygplanet bort eller hem .. kanske händer ingenting men vi gör det ändå. För vi står inte ut annars. #skäringermannheimer

A post shared by Mia Skäringer Lázár (@miaskaringerlazar) on

Läs också: Retuscherade modellbilder får varningstext i Frankrike

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…