Budgetvänliga sminkhacks – tre smarta tips från Margareta Grääs

Margareta Grääs och smink

Att Margareta Grääs gjort raketkarriär på Youtube, TikTok och Instagram är inte särskilt konstigt. Hon har en utstrålning som går rakt genom rutan, och ger både opretentiösa, enkla och roligt färgsprakande skönhetstips.

"Smink ska vara roligt och det behöver inte bli perfekt"

Det började som en hobby, men idag kan Margareta livnära sig på sina sociala kanaler, som har över 100 000 följare vardera. Där vill hon förmedla en realistisk bild av såväl livet som skönhet och utseende.

Smink ska vara något roligt och det behöver inte bli perfekt, säger hon.

Kaffesump, honung och tre andra skönhetsprodukter du hittar i ditt skafferi

En påminnelse som kanske är ännu viktigare när det är tufft för ekonomin. Man behöver inte ha massor av produkter för att lyckas med en fin look. Några få utvalda produkter som du trivs med räcker fint. Och ännu bättre är det om du kan hitta fler användningsområden för dina produkter.

Så vem passar bättre än Margareta för att ge lite smarta och plånboksvänliga tips för necessären?

Budgetvänliga beauty-hacks med Margareta Grääs
0:41

Efter reklamen: Budgetvänliga beauty-hacks med Margareta Grääs

(0:41)

Slå på ljud

3 multifunktionella och budgetvänliga sminktips

– Bra smink kommer i alla prisklasser och det finns något som passar allas plånbok. Ett riktigt vasst beautyhack är att du kan använda många produkter på flera olika sätt.

Här är tre smarta exempel på skönhetsprodukter du kan använda på flera sätt:

1. Läppstift

Ett läppstift kan du använda på läpparna, men också som rouge på kinderna – och som ögonskugga. Här kan du se Margareta lägga en superfin, snabb ögonmakeup i just rosiga färger.

2. Solpuder

En annan superbra multifunktionell produkt är solpudret eller bronzern. Förutom att ge huden en solkysst känsla kan du också absolut använda den som en ögonskugga i bruna toner.

3. Brynpenna

Ett annat superprisvärt tips är att du kan använda brynpennan både för att göra mjuk eyeliner eller för att dutta dit lite fräknar i ansiktet, tipsar Margareta.

Foto: Privat/TT

Utvald läsning